Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Τουρίστρια έχασε τη ζωή της στην Κάλυμνο, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Τουρίστρια έχασε τη ζωή της στην Κάλυμνο, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Η έλλειψη ασθενοφόρου κατά τις νυχτερινές ώρες στο νησί της Καλύμνου είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 74χρόνη Βρετανίδα που έκανε διακοπές στο νησί, καταγγέλλει σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι από τις 17 Αυγούστου η Κάλυμνος, στην οποία κατοικούν 16.000 μόνιμοι κάτοικοι και το καλοκαίρι υπερπολλαπλασιάζονται λόγω τουρισμού παραμένει χωρίς ασθενοφόρο τη νύχτα.

Σαν αποτέλεσμα στις 3 Σεπτεμβρίου στις 00.45 , σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο Νοσοκομείο Καλύμνου για να μεταφέρει με το ΕΚΑΒ από το Εμπορειό Καλύμνου, 74χρονη γυναίκα Βρετανικής καταγωγής που επέβαινε σε ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής και ελλιμενιζόταν στην περιοχή, λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε. Η απάντηση και πάλι από το Νοσοκομείο ήταν ότι δεν υπάρχει νυκτερινή βάρδια και θα έπρεπε να μεταφερθεί με κάποιο ιδιωτικό μέσο. Τελικά η 74χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με καθυστέρηση και μάλιστα με αγροτικό αυτοκίνητο όπου και κατέληξε.

«Εάν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένους διασώστες η άτυχη 74χρονη μπορεί να είχε σωθεί», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.