Καταδικάζει τις καταλήψεις σχολείων για το «Μακεδονικό» η Μ. Χρυσοβελώνη

Καταδικάζει τις καταλήψεις σχολείων για το «Μακεδονικό» η Μ. Χρυσοβελώνη

«Κάθε εκμετάλλευση που γίνεται για θέματα, τα οποία έχουν τόσο πολύ μεγάλη σημασία και κάθε εκμετάλλευση πατριωτικού αισθήματος πολιτών σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν είναι -ακόμη και μαθητών- είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα απερίφραστα», δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την υποκίνηση καταλήψεων σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

«Το Μακεδονικό είναι ένα θέμα σοβαρό, εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε πάρει συγκεκριμένη θέση, δεν συμφωνούμε να συμπεριληφθεί η λέξη Μακεδονία στη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων. Από εκεί και πέρα καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τέτοια προσπάθεια ή καμπάνια από οπουδήποτε και αν προέρχεται», ανέφερε η υφυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την προωθούμενη συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας, η κ. Χρυσοβελώνη εκτίμησε ότι «τελικά θα εξευρεθεί λύση, γιατί σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν στοχεύουν στο να βάλουν τους κληρικούς σε περιπέτειες» και «θα υπάρξει διασφάλιση της λήψης των αποδοχών τους».

Στο κομμάτι της συμφωνίας, που αφορά την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, χαρακτήρισε θετικό ότι «θα γίνει καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας και θα υπάρξει και η κατάλληλη εκμετάλλευση κάτι το οποίο το επιθυμεί και ο κλήρος». «Η αντίδραση είναι για το κομμάτι της μισθοδοσίας.

Η μονιμότητα του κλήρου δεν είναι η μονιμότητα που έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά απορρέει από τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, άρα υπάρχει ούτως ή άλλως μία διαφορετική ρύθμιση και αντιμετώπιση για τους κληρικούς. Είμαι αισιόδοξη ότι θα εξευρεθεί τελικά μία λύση, η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές», εξήγησε.

Σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα παρατήρησε ότι «είναι σαφέστατα κατώτερη των περιστάσεων, προσπαθεί στον βωμό μικροπολιτικών και κομματικών συμφερόντων να εκμεταλλευτεί με άσχημο τρόπο το οτιδήποτε και χωρίς να έχει ποτέ να αντιπροτείνει κάτι το ουσιαστικό, αντίθετα μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ακολουθώντας μία πρωτοφανή διγλωσσία, ρίχνει πυροβολισμούς στον αέρα».

Κληθείσα να απαντήσει στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ότι το υπερπλεόνασμα είναι προϊόν της υπερφορολόγησης σημείωσε: «Το υπερπλεόνασμα είναι αποτέλεσμα των καλών χειρισμών που γίνανε, αλλά και του γεγονότος ότι πιάνουμε τους στόχους στο κομμάτι της οικονομίας. Η ΝΔ δεν μπορεί να αντέξει και να διαχειριστεί εποικοδομητικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή έχει πετύχει στο κομμάτι της οικονομίας, ότι έχει κατορθώσει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, ότι αυξάνει τον κατώτατο μισθό, ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις, ότι θα γίνουν μειώσεις για τον ΕΝΦΙΑ.

Η κυβέρνηση αποδίδει στον ελληνικό λαό αυτό το οποίο οφείλει να αποδώσει και γι'' αυτόν τον λόγο λέμε ότι αυτός ο χρόνος μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, οπότε λήγει η θητεία αυτής της κυβέρνησης, είναι ο πιο παραγωγικός χρόνος, γιατί τώρα η κυβέρνηση θα επουλώσει τις πληγές των πολιτών που σήκωσαν δυσανάλογο βάρος κατά τη διάρκεια της κρίσης και θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες που είχε κάνει, γιατί μία κυβέρνηση κρίνεται πάντα στο τέλος της θητείας της».

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, η κ. Χρυσοβελώνη διαβεβαίωσε ότι «θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, δεν υπάρχει καμία στόχευση της κυβέρνησης να έχουμε εκλογές νωρίτερα», ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δίνουν χαμηλά ποσοστά στους Ανεξάρτητους Έλληνες παρατήρησε ότι «έχουμε συνηθίσει να μας φέρνουν με πολύ χαμηλά ποσοστά και έχουμε συνηθίσει κάθε φορά που βρισκόμαστε στην έναρξη μιας προεκλογικής χρονιάς να μας λένε ότι θα είμαστε εκτός Βουλής, όμως οι Έλληνες πολίτες, όταν θα έλθει η ώρα της κάλπης θα σταθμίσουν την έντιμη και συνεπή στάση, την οποία επέδειξαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης και θα τους δώσουν τη δυνατότητα να εισέλθουν και πάλι στη Βουλή».

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην υπόθεση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε για πλαστογραφία απολυτηρίου δημοτικού είπε: «Πραγματικά υπάρχει μία πολύ μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στο παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε, το αδίκημα που και η ίδια αποδέχεται και στην επιβληθείσα ποινή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news