Κ. Τζαβάρας: Το κράτος θα πρέπει να είναι «αποκομματικοποιημένο»

Κ. Τζαβάρας: Το κράτος θα πρέπει να είναι «αποκομματικοποιημένο»

Τη θέση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το κράτος θα πρέπει να είναι «αποκομματικοποιημένο» επανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Σύμφωνα δε με τον κ. Τζαβάρα, «είναι μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα εναντίον της κομματικοποίησης του κράτους».

«Αυτό το κομματικό κράτος είναι το κράτος το οποίο καθημερινά στελεχώνεται με ανθρώπους που κατέχουν μετακλητές θέσεις, που είναι ημέτεροι, που είναι φίλοι, που είναι συγγενείς που είναι κολλητοί που είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι θα πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις πρακτικές του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε αυτή την ολέθρια κρίση θεσμών, οικονομικών, πολιτικών πραγμάτων».

Σχολιάζοντας την τηλεοπτική κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού σε Λέσβο και Λήμνο, τόνισε ότι του έκανε και του κάνει εντύπωση «που τα κρατικά κανάλια πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προβολής και ουσιαστικά δημιουργούν την εντύπωση ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο παρά τούτος ο πρωθυπουργός και η εικόνα του».

«Όλοι οι άλλοι έχουν εξαλειφθεί, δεν υπάρχει αντιπολίτευση, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας, όλα τα άλλα πρόσωπα είναι απλώς περιτυλίγματα ή είναι απλώς διακοσμητικά στοιχεία σε ένα πολιτικό σύστημα, όπου κυρίαρχος είναι ο κύριος Τσίπρας. Αυτό δεν προσιδιάζει σε πραγματικές ευρωπαϊκές δυτικές και δικαιοκρατούμενες πολιτείες».

Μιλώντας γενικότερα πάντως για την ΕΡΤ, διευκρίνισε ότι «τη σέβεται και την εκτιμάει», αλλά «την υπερβολή πρέπει να τη στηλιτεύουμε», ενώ όσον αφορά τη θέση της ΝΔ για την ΕΡΤ υπογράμμισε πως «γίνεται μια σπέκουλα εναντίον του κ. Μητσοτάκη ότι "προσέξτε, λαέ, μην επιτρέψετε ποτέ στη ΝΔ και στον Μητσοτάκη να κυβερνήσει, γιατί στον δημόσιο τομέα θα υπάρξουν απολύσεις».

«Λοιπόν, εχθές ο κ. Μητσοτάκης -και δεν είναι η πρώτη φορά- ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν είναι υπέρ των απολύσεων, η ΝΔ είναι υπέρ ενός αποτελεσματικού Δημοσίου το οποίο θα ανταποκρίνεται στην αποστολή του και το οποίο θα αξιοποιεί όλους τους πόρους τους ανθρώπινους που υπάρχουν διαθέσιμοι, υπό τον όρο βέβαια ότι ο καθένας θα απολαμβάνει τη θέση που του αναλογεί κατά την αξία του. Αυτό το λέει το Σύνταγμα, θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στις δημόσιες θέσεις κατά τον λόγο της προσωπικής ικανότητας και της αξίας εκάστου».

Για την πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ - κυβέρνησης με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη Λέσβο σημείωσε ότι το Μεταναστευτικό ως «αντικείμενο κόντρας το κατέστησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την ομιλία του, γιατί το Μεταναστευτικό είναι ένα κοινωνικό ζήτημα που αφορά τη μετακίνηση δυστυχισμένων ανθρώπων που είτε με τη μορφή των προσφύγων είτε με τη μορφή των μεταναστών, τρέχουν να απομακρυνθούν από τις περιοχές που έζησαν γιατί εκεί υπάρχουν λόγοι που απειλούν τη ζωή τους, την περιουσία τους, την οικογένειά τους».

Τέλος, για την τροπολογία περί την υιοθεσία, εξέφρασε την άποψη ότι «είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία εκείνη που λέει ότι παιδιά δεν θα πρέπει να παραμένουν στα αζήτητα, τα παιδιά θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο φροντίδας του κράτους και κυρίως θα πρέπει να διευκολύνεται η σύνδεση παιδιών που είτε γιατί πλέον δεν έχουν γονείς, είτε γιατί εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους, είτε γιατί οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να επιμεληθούν της ανατροφής τους».

«Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί και θεσμοί που θα προστατεύουν την τρυφερή παιδική ηλικία» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ