Κ. Τασούλας: «Γιατί καλούμε στην Αθήνα τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής»

Κ. Τασούλας: «Γιατί καλούμε στην Αθήνα τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής»

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στην πρόσκληση στην Ελλάδα του Λίβυου ομολόγου του, σημειώνοντας πως πρέπει να αναδειχθεί το γεγονός πως «το πολιτικό σκηνικό στην Λιβύη είναι δικέφαλο». 

Ο κ. Τασούλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, επισήμανε το γεγονός πως η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης προβλέπει την έγκριση της Βουλής αναφορικά με τις διεθνείς συμφωνίες, ενώ διευκρίνισε πως «αυτή η συμφωνία βάζει την Τουρκία να καταπάτα δικαιώματα που έχει η Λιβύη».

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην πρόσκληση του προέδρου του Κοινοβουλίου της Λιβύης σημειώνοντας πως «θέλουμε να επιβεβαιωθεί και να γίνει ευρύτερα γνωστό, ότι το πολιτικό σκηνικό της Λιβύης είναι "δικέφαλο" και πως το κοινοβούλιο έχει καταδικάσει έντονα τη συμφωνία της Τρίπολης με τον Ερντογάν και την έχει καταγγείλει στον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο».

«Αυτή η συμφωνία προβλέπει ότι όντως η κυβέρνηση μπορεί να κάνει διεθνείς συμφωνίες, υπό τον όρο ότι υπάρχει συμφωνία του Κοινοβουλίου… Αυτή η συμφωνία βάζει την Τουρκία να καταπάτα δικαιώματα που έχει η Λιβύη» διευκρίνισε ο κ. Τασούλας.