Κ. Μητσοτάκης: Σε 111 ημέρες η ανασυγκρότηση της ΝΔ

Κ. Μητσοτάκης: Σε 111 ημέρες η ανασυγκρότηση της ΝΔ

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι στόχος του είναι μέχρι το Πάσχα, να έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι έτοιμο να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας.

 

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για σχέδιο ανάπτυξης, με σταδιακή μείωση των φόρων, με ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με στήριξη της κοινωνικής συνοχής, με προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού και της εξωστρέφειας, με εξασφάλιση δικαιοσύνης, σταθερότητας και ασφάλειας.

 «Ας είμαστε ειλικρινείς. Σήμερα η ΝΔ δεν είναι έτοιμη», επισημαίνει και αναφέρει κυρίως τις εξής προτεραιότητες για τον ανασχεδιασμό του κόμματος:

- Αποτελεσματική οργάνωση της ΚΟ

- Στοχοθεσία για τις πρώτες 111 ημέρες

- Λιτότερη και αποτελεσματικότερη δομή στη ΝΔ

- Εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης

- Μετακόμιση σε μικρότερο κτίριο

- Ενεργοποίηση εθελοντών από διεθνούς κύριους τεχνοκράτες μέχρι φοιτητές.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών για τις οποίες μιλάει, όπου ξεχωρίζει η προαναγγελία Έκτακτου Εθνικού Συνεδρίου στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου, η ανασύνταξη των οργανώσεων βάσης μέχρι το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και η στελέχωση και συγκρότηση όλων των κομματικών οργάνων σύμφωνα με νέο καταστατικό μέχρι τις 22 Απριλίου.

 «Εγγυώμαι ότι σε 111 μέρες μετά την 10η Ιανουαρίου, δηλαδή το Πάσχα του 2016, η Νέα Δημοκρατία θα έχει ανασυγκροτηθεί από την αρχή», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης και καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

 Μεταξύ των προτεραιοτήτων του υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνονται: “η αποτελεσματική οργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σήμερα έχουμε τομεάρχες αλλά δεν έχουμε τομείς που να λειτουργούν αποτελεσματικά. Δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαβούλευση και δεν προετοιμάζουμε συλλογικά την αντιπολιτευτική μας δραστηριότητα. Ως βουλευτές μας λείπει ενίσχυση από τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες στην άσκηση του έργου μας. Αυτά αλλάζουν ώστε οι τομείς και οι κοινοβουλευτικές ομάδες εργασίας να παράγουν πολιτική πρόταση συλλογικά. Η αντιπολίτευση να ασκείται συγκροτημένα και να υποστηρίζεται επιστημονικά. Οι προτάσεις μας να είναι πάντα τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες”.

 Το άρθρο του Κ. Μητσοτάκη καταλήγει: “Εγγυώμαι ότι σε 111 μέρες μετά την 10η Ιανουαρίου, δηλαδή το Πάσχα του 2016, η Νέα Δημοκρατία θα έχει ανασυγκροτηθεί από την αρχή. Θα είμαστε ένα ανοιχτό, δυναμικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα έτοιμο να αναλάβει τις τύχες της Ελλάδας στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Θα είμαστε έτοιμοι να ανατάξουμε την Ελλάδα από την αρχή. Να την απαλλάξουμε από τον ανίκανο, επιπόλαιο και ιδεοληπτικό ΣΥΡΙΖΑ.

Το χρωστάμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες και ιδιαίτερα στις νεώτερες γενιές. Το χρωστάμε σε όλους όσοι την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου θα προσέλθουν στις κάλπες και θα συμμετάσχουν στην εκλογή του νέου μας αρχηγού.

 Γι'' αυτό η εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αφορά όλους τους πολίτες. Σας καλώ όλες και όλους στις κάλπες την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Σας καλώ να πάρετε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας”.