Κ. Χατζηδάκης: Η ΝΔ θα απομακρύνει τον Κουτεντάκη, υπάρχει θέμα αρχής

Κ. Χατζηδάκης: Η ΝΔ θα απομακρύνει τον Κουτεντάκη, υπάρχει θέμα αρχής

Μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται την επιλογή Κουτεντάκη στο Γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής και ότι ως κυβέρνηση θα τον απομακρύνει έστειλε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, μετά την Μ. Σπυράκη.      

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο ρ/φ «Παραπολιτικά 90,1» τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι είναι μια αντιδεοντολογική επιλογή της κυβέρνησης και της Βουλής η οποία έγινε με κομματικά κριτήρια.

«Υπάρχει ένα θέμα αρχής. Δεν μπορείς να βάζεις επικεφαλής αυτού του γραφείου τον άμεσο υφιστάμενο του κ. Τσακαλώτου και του κ. Χουλιαρακη. Πήρε ο κ. Βούτσης και η κυβερνητική πλειοψηφία τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής και τον έβαλε σε αυτό το ανεξάρτητο γραφείο.

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμιά πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πηγαίνει πέρα από τις αρχές της αξιοκρατίας και της δεοντολογίας και ο κ. Κουτεντακης εμπίπτει σε αυτή τη λογική».

«Αν ο κ. Κουτεντάκης αποδειχθεί ότι έχει μια άλλη πολιτική και μια άλλη λογική, άνθρωποι είμαστε και θα το δούμε, αλλά το πνεύμα της δήλωσης της κ. Σπυράκη ήταν η απομάκρυνση του από αυτή τη θέση. Έγινε μια επιλογή αντιδεοντολογική και η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε αυτή την επιλογή ξεκάθαρα»