Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν έχει αποδειχθεί πως τα ΜΜΜ είναι εστίες υπερμετάδοσης

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν έχει αποδειχθεί πως τα ΜΜΜ είναι εστίες υπερμετάδοσης

Στην απόρριψη των ισχυρισμών πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν αναδειχθεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μέσα στις πρώτες μέρες του Απριλίου θα μισθωθούν επιπλέον 300 λεωφορεία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως δεν έχει αποδειχθεί σύνδεση των ΜΜΜ με φαινόμενα υπερμετάδοσης της νόσου, ωστόσο ανέφερε ότι όπως σε όλους τους κλειστούς χώρους είναι εν δυνάμει εστίες μετάδοσης και τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Επιπλέον, αποκάλυψε πως ήδη έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις με αύξηση των δρομολογίων από πέρσι. Από τον Σεπτέμβριο όπως είπε, προστέθηκαν κι άλλα λεωφορεία αυξάνοντας τον στόλο κατά 50%. Αποκάλυψε δε, ότι μέσα στις πρώτες μέρες του Απριλίου θα ενσωματωθούν και επιπλέον 300 λεωφορεία, μισθωμένα (leasing), ώστε να εξυπηρετηθούν κι άλλα δρομολόγια.

Παράλληλα σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας, έχει παρατηρηθεί ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν λιγότερο πλέον τα ΜΜΜ. Εξήγησε δε, πως γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχει πληρότητα άνω του 65%, αλλά παραδέχθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να τηρηθεί.