ΗΠΑ: Ο Ρ. Τζιουλιάνι απορρίπτει τους ισχυρισμούς γύρω από την ασταθή επαγγελματική και κοινωνική ζωή του

ΗΠΑ: Ο Ρ. Τζιουλιάνι απορρίπτει τους ισχυρισμούς γύρω από την ασταθή επαγγελματική και κοινωνική ζωή του

Καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και στελέχη του Λευκού Οίκου εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τις συχνές τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Ρούντι Τζιουλιάνι, οι άνθρωποι που γνωρίζουν προσωπικά τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης δηλώνουν ότι αυτός είναι ο Ρούντι, σχολιάζει το «Politico».

Οι ίδιοι, περιγράφουν έναν άνθρωπο του οποίου η δυναμική δικηγορική καριέρα, πριν από πολύ καιρό υποβιβάστηκε σε έναν ρόλο προσέλκυσης πελατών για δικηγορικά γραφεία, αλλά και αξιοποίησης των επαφών του προς βοήθεια των ανερχόμενων επιχειρήσεων.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δραστηριοτήτων γίνονταν εντός ενός πλαισίου χαλαρών κοινωνικών δεσμών, με τον Τζιουλιάνι να τραβάει πάντα την προσοχή, με τα εξοργιστικά σχόλια του. Συχνά τα σχόλια του αυτά, στρέφονταν κατά του αγαπημένου του στόχου δηλ. της Χίλαρι Κλίντον, προκαλώντας ανάμεικτα σχόλια.

Χθες, ο Τζο Σκάρμπορο του MSNBC προχώρησε ακόμη περισσότερο δηλώνοντας σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ότι ο Τραμπ δεν επέλεξε αρχικά τον Τζιουλιάνι για μία κυβερνητική θέση καθώς «δεν θα μπορούσε ν' ανταποκριθεί,” επειδή “τον παίρνει ο ύπνος μετά από πέντε λεπτά σε συναντήσεις» και επειδή «πίνει υπερβολικά». Τους ισχυρισμούς αυτούς απέρριψε ο ίδιος, ο Τζιουλιάνι με το επιθετικό του στυλ σε συνέντευξή του στο «Politico».

«Τίποτα από αυτά δεν αληθεύει. Δεν κοιμάται τώρα. Βρίσκομαι στο Ντάλας και είμαι απόλυτα ξύπνιος. Έχω χειριστεί αναρίθμητες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και μερικών ευαίσθητων ζητημάτων που άπτονται στον κυβερνοχώρο. Είμαι πιο ενημερωμένος και έξυπνος απ' ότι υπήρξε ο Τζο, αλλά και πιο πετυχημένος. Ο Τζο δεν στέφθηκε ιππότης από την Βασίλισσα της Αγγλίας, δεν διοίκησε ένα γραφείο γενικής εισαγγελίας και, πολύ λιγότερο, δεν διοίκησε μια πόλη μέσω της καταστροφής της 11ης Σεπτεμβρίου 2001», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι είναι πότης, ο Τζιουλιάνι παραδέχθηκε ότι πίνει με τον κοινωνικό του περίγυρο, αλλά δεν πίνει τις πρωινές ώρες. «Δεν πίνω για το μεσημεριανό. Είναι ενδεχόμενο να έχω ένα ποτό στο δείπνο. Μου αρέσει να πίνω και ταυτόχρονα να καπνίζω πούρα», δήλωσε ο ίδιος.

Η συμπεριφορά του Τζιουλιάνι από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα νομικής υποστήριξης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί το αντικείμενο ιδιωτικών συζητήσεων μεταξύ πρώην και εν ενεργεία συμβούλων και δικηγόρων του Τραμπ που είχαν ή έχουν εμπλοκή στην έρευνα που διεξάγει ο Ρόμπερτ Μάλερ για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι συζητήσεις αυτές επικεντρώνονται και στις συνήθειες του Τζιουλιάνι, αλλά και στην ασταθή κοινωνική συμπεριφορά του. Η βασική ανησυχία εντοπίζεται στο κεντρικό ερώτημα γύρω από το αν η συμμετοχή του Τζιουλιάνι στη νομική ομάδα του Τραμπ προκαλεί ακόμη περισσότερα προβλήματα για έναν πρόεδρο που βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με σοβαρά νομικά και πολιτικά προβλήματα;

Αρκετοί υποστηρίζουν πως έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν πρέπει ν' ανησυχούν σχετικά. «Ο Ρούντι έχει πολύ καλό πολιτικό ένστικτο, ενώ κανείς δεν το βάζει στα πόδια κάθε φορά που δέχεται κριτική. Η κατανάλωση αλκοόλ δε νομίζω ν' αποτελεί πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάρι Μπένετ, πρώην στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Αρκετοί από τους φίλους του Τζιουλιάνι υποστηρίζουν ότι πολλές από τις δραστηριότητες του γίνονται σε κύκλους όπου υπάρχουν ποτά, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ, κάνει πιο εκδηλωτική την προσωπικότητα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Από την άλλη μεριά, η ένταξή του στην ομάδα νομικής υπεράσπισης του προέδρου Τραμπ γίνεται σε μία καθοριστική χρονική στιγμή, όπου διαφαίνεται η αλλαγή της στάσης του Αμερικανού προέδρου, απέναντι στην έρευνα του Μάλερ. Η νομική εκπροσώπηση του Τραμπ γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και απαιτητική ενόψει της διαμόρφωσης του προεκλογικού περιβάλλοντος για τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου, που θα διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP