Ινδονησία: Ο πρόεδρος Ουιντόντο χαρακτηρίζει "τρομοκρατικές ενέργειες" τις εκρήξεις

Ινδονησία: Ο πρόεδρος Ουιντόντο χαρακτηρίζει "τρομοκρατικές ενέργειες" τις εκρήξεις

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο δήλωσε σήμερα ότι οι εκρήξεις που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων σήμερα, στο κέντρο της Τζακάρτας, ήταν "τρομοκρατικές ενέργειες".

Η χώρα μας και ο λαός μας δεν πρέπει να φοβούνται, δεν θα ηττηθούμε από αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες", δήλωσε ο Ουιντόντο στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV, προσθέτοντας ότι οι αρχές "καταδικάζουν την ενεργεία αυτή η οποία διατάραξε την ασφάλεια και σκόρπισε τον τρόμο στους πολίτες".

Την ίδια ώρα ο διοικητής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται πίσω από την επίθεση με όπλα και βόμβες που σημειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα. "Αυτή είναι σίγουρα τρομοκρατία, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι το ΙΚ έχει σχέση με την επίθεση", δήλωσε ο διοικητής Σουτιγιόσο.

Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι νεκροί τέσσερις άνδρες, ένοπλοι ισλαμιστές οι οποίοι μετείχαν στην επίθεση στην πρωτεύουσα, και απέκλεισε την περιοχή, δήλωσε εκπρόσωπός της διευκρινίζοντας ότι δύο από τους τέσσερις δράστες ήταν καμικάζι.

"Εκκαθαριστική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη μέσα στο κτίριο, από το υπόγειο έως τη στέγη του", δήλωσε ο Ικμπαλ Καμπίντ στους δημοσιογράφους, εξηγώντας ότι συμπλοκή μεταξύ δραστών της επίθεσης και αστυνομικών σημειώθηκε σε κινηματογράφο που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την καφετέρια της αλυσίδας Starbucks όπου σημειώθηκε νωρίτερα επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ