Ιερώνυμος: Να διασφαλιστεί η παραμονή του Σαϊντού Καμαρά στην Ελλάδα

Ιερώνυμος: Να διασφαλιστεί η παραμονή του Σαϊντού Καμαρά στην Ελλάδα

Να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο καλεί την Πολιτεία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ώστε να μην κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης του μαθητή της Γ' Λυκείου Σαϊντού Καμαρά και να διασφαλιστεί η παραμονή του στην Ελλάδα.

«Γνωρίζω προσωπικά τον μικρό μαθητή και από τις συναντήσεις μου μαζί του είδα στα μάτια του τη λαχτάρα του να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Είναι καθήκον μας ως Εκκλησία και ως Έλληνες να τον αγκαλιάσουμε και να φροντίσουμε να γίνει μέλος της κοινωνίας μας, όπως άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν», τόνισε ο Μακαριώτατος.

Να σημειωθεί ότι ο μικρός Σαϊντού Καμαρά φιλοξενείται στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων «Εστία» του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος συχνά επισκέπτεται τη συγκεκριμένη, αλλά και τις υπόλοιπες δομές της Εκκλησίας που φιλοξενούν ανήλικους πρόσφυγες και ασυνόδευτα παιδιά και έχει την ευκαιρία να συνομιλεί μαζί τους και να διαπιστώνει από κοντά την πρόοδό τους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υπόθεση, είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαϊντού Καμαρά, όπου τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση 

Την Τετάρτη ο Σαϊντού Καμαρά κατέθεσε στην Ανεξάρτητη Αρχή Ασύλου, μαζί με τη δικηγόρο του, τον ενισχυμένο μετά τις ενέργειές του υπουργείου Παιδείας φάκελο που έχει προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του για να παραμείνει στη χώρα μας. Τον μαθητή περίμεναν για συμπαράσταση, έξω από την Επιτροπή μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Ο μαθητής τους ευχαρίστησε εμφανώς συγκινημένος.

Διαβάστε ακόμα: Κεραμέως: Θετικές εισηγήσεις για τον αριστούχο πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά