Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Στόχος της τρομοκρατίας είναι η διάσπαση της κοινωνίας και η διχαστική ρητορική αποτελεί το βούτυρο στο ψωμί της ειδικά όταν ενδύεται τον μανδύα του κοινοβουλευτισμού.

Η τρομοκρατική επίθεση κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, είχε ως στόχο τον κοινοβουλευτισμό και οι εκφοβιστικές ενέργειες προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τη Δικαιοσύνη. Το μήνυμα πως δεν θα περάσει η τρομοκρατία πρέπει να είναι σαφές και η θέση της πολιτείας αδιαπραγμάτευτη.

Η πανδημία μπορεί να έχει περιορίσει ενέργειες ανάλογες με τις χθεσινές, εντούτοις φαίνεται πως τα ψήγματα της τρομοκρατίας στη χώρα επιμένουν να κάνουν την εμφάνισή τους με κάθε ευκαιρία. Και με αφορμή την υπόθεση του αρχιεκτελεστή της 17Ν και καταδικασθέντα ως κατά συρροή δολοφόνο, Δημήτρη Κουφοντίνα να επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο τον φόβο και να εμπεδώσουν στην κοινωνία τη δική τους αλήθεια που πηγάζει όμως μέσα από το μίσος και την αποστροφή στις θεμελιώδεις αξίες της ίδιας της Δημοκρατίας και τον τρόπο ζωής.

Επιδίωξή τους να καταλύσουν τους νόμους βρίσκοντας δυστυχώς ερείσματα σε κοινοβουλευτικές φωνές που δηλώνουν δημοσίως ότι νόμοι που ψηφίζονται από μια εκλεγμένη κυβέρνηση, η οποία διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία και υποστήριξη από την ίδια την κοινωνία, «θα καταργηθούν στην πράξη».

Και παράλληλα υποστηρίζουν διά της υπογραφής τους ως μέλη κοινοβουλευτικού κόμματος το αίτημα ενός αρχιτρομοκράτη ο οποίος αποφάσισε να κάνει απεργία, καθώς δεν του άρεσε η φυλακή στην οποία τον μετέφεραν, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του.

Διότι ο Δ.Κουφοντίνας διαθέτει οπαδούς, όπως φάνηκε κατά την περίοδο όπου ελάμβανε άδειες και τον ανέμεναν έξω από τον Κορυδαλλό αποκαλώντάς τον μάλιστα και αρχηγό. 

Ταυτόχρονα, πανεπιστημιακοί και κομματικά στελέχη έστρωσαν το δρόμο για να λάβουν οι αντιδράσεις πιο ακραία μορφή. Και να επιχειρήσουν να δηλώσουν παρουσία ενώ η πολιτεία καλείται να αντιμετωπίσει μια μεγάλη κρίση στη δημόσια υγεία, γνωρίζοντας ίσως ότι η σπίθα που επιχειρείται να ανάψει στην παιδεία θα δώσει το έδαφος και θα δημιουργήσει συνθήκες για τη δική τους κινητοποίηση και αντίδραση.

Είναι γνωστό ότι η σύλληψη των μελών της «17 Νοέμβρη» δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο τρομοκρατία στην Ελλάδα και ότι όσο υπάρχουν πολιτικοί που ως εκπρόσωποι δικαιωματιστών υποστηρίζουν κατά συρροή δολοφόνους, φθάνοντας να διαπραγματεύονται μαζί τους στις φυλακές για το μέλλον τους, το φαινόμενο θα συντηρείται. 

Φαινόμενα όπως τα χθεσινά ή όπως αυτά με το αισχρό πανό στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τον Παύλο Μπακογιάννη δεν είναι ανεκτά στον πολιτισμένο κόσμο. Η πολιτεία οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Το ίδιο και οι πολίτες, αλλά κυρίως τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. 

Με την τρομοκρατία οφείλουμε να είμαστε όλοι σε ανοιχτό πόλεμο και με ένα σαφές κοινό μήνυμα: Δεν θα περάσει.

Διαβάστε ακόμη: 

Ο Κουφοντίνας, η στήριξη και οι προειδοποιητικές επιθέσεις των οπαδών του

Κ. Μπογδάνος: Αυτοί που μου επιτέθηκαν ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο