Ο Κουφοντίνας, η στήριξη και οι προειδοποιητικές επιθέσεις των οπαδών του

Ο Κουφοντίνας, η στήριξη και οι προειδοποιητικές επιθέσεις των οπαδών του

Ένα μπαράζ επιθέσεων βρίσκεται στο προσκήνιο με αφορμή την υπόθεση του αρχιεκτελεστή της 17Ν ο οποίος βρήκε υποστήριξη μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Πανεπιστημιακών και οπαδών του, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές.

Για μια ακόμη φορά ο Λουκάς της 17Ν βρίσκεται στο προσκήνιο και έχοντας καλλιεργήσει την εικόνα του «πολιτικού κρατούμενου» γίνεται «Μήλον της Έριδος» μεταξύ όσων επικαλούνται το «κράτος δικαίου» που ο ίδιος καταπάτησε κατ’ επανάληψη αρνούμενος να δηλώσει ακόμη και μετανοημένος και όσων στη γραμμή αυτή εμμένουν να επιδιώκουν την άλωση και την κατεδάφιση του κράτους.

Η επίθεση και το πανό υπέρ Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, η προσπάθεια εισβολής στην Θεσσαλονίκη στην ΕΡΤ3 και στη συνέχεια η τρομοκρατική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου συνθέτουν ένα παζλ εκκολαπτόμενης βίας θυμίζοντας εποχές προ κορονοϊού.

Το πανό στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και οι αναφορές στον Παύλο Μπακογιάννη θύμα της 17Ν με το αίτημα να απελευθερωθεί ο Κουφοντίνας ήταν η αρχή, ενώ οι σημερινές εξελίξεις δύναται να δημιουργήσουν συνθήκες νέων εντάσεων.

Οι εκπρόσωποι της διανόησης που δηλώνουν στήριξη δίδοντας ακόμη και συνεντεύξεις όπως και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φρόντισαν να δηλώσουν την ιδιότητα αυτή σε γραπτή τους κοινή παρέμβαση πρεσβεύοντας μια υποτιθέμενη δικαιωματιστική λογική πρέπει να δούνε και τις συνέπειες.

Πολύ δε περισσότερο όταν ο πολλάκις καταδικασμένος Δημήτρης Κουφοντίνας δηλώνει αμετανόητος ακόμη και όταν διεκδικούσε άδειες εξόδου από τις φυλακές.

Το αίτημά του να πάει σε φυλακή επιλογής του δεν δικαιολογεί τις εξελίξεις και φυσικά δεν επιτρέπει να λάβουν διαστάσεις ανάλογα φαινόμενα.