Τρομοκρατική επίθεση κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Τρομοκρατική επίθεση κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Θύμα διπλής εμπρηστικής επίθεσης έπεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο του σπιτιού του, στην Κηφισιά, αλλά και στο αυτοκίνητό του.

Όπως μεταδίδει το meaculpa.gr οι κακοποιοί επιχείρησαν να ανατινάξουν και το όχημα της συζύγου του, αλλά ο ίδιος πρόλαβε και το μετακίνησε.

Στο σημείο έχει σπεύσει η πυροσβεστική και η αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές τόσο στο όχημα του βουλευτή όσο και στην είσοδο του σπιτιού του.

Σε δηλώσεις του μετά το συμβάν, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε ότι «οι τραμπούκοι εχθροί της νεοφιλελεύθερης δημοκρατίας μας δεν θα νικήσουν και δεν θα φοβίσουν ούτε αυτοί ούτε οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους».

«Οι τραμπούκοι εχθροί της δημοκρατίας έκρυψαν για μια ακόμα φορά τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Δεν θα νικήσουν, δεν θα φοβίσουν, ούτε αυτοί, ούτε οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έξω από το σπίτι του, αμέσως μετά την επίθεση.

ΝΔ: Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την τρομοκρατική επίθεση στον βουλευτή κ. Μπογδάνο, τονίζοντας πως «οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό». «Η σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τησωματικήακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ανακοίνωση για την επίθεση στον κ. Μπογδάνο εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα.

Τη συμπαράστασή του προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος τόνισε πως «Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δέχθηκε σήμερα διπλή επίθεση στο σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επικοινώνησα εκ μέρους της κυβέρνησης με τον βουλευτή και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου. Η πολιτεία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

Την καταδίκη τους για το περιστατικό εξέφρασαν και οι Τάκης Θεοδωρικάκος και Θάνος Πλεύρης μέσω twitter: 

Την επίθεση καταδίκασε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης: