Η A. Merkel αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με τον Assad

Η A. Merkel αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με τον Assad

Η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel απέκλεισε, σε συνέντευξη της που δημοσιεύεται σήμερα, οποιαδήποτε συνεργασία με τον σύρο πρόεδρο Bashar al - Assad για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, υπογραμμίζοντας ότι η «πλειονότητα» των Σύρων που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη διαφεύγουν από το καθεστώς του.

«Η διεθνής συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν περιλαμβάνει τον Assad και τα στρατεύματά του. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες που έχουν έρθει σε μας έχουν διαφύγει από τον Assad», υπογράμμισε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

«Συνεχίζει να ρίχνει βόμβες-βαρέλια στον ίδιο του τον λαό, δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον γι'' αυτόν επικεφαλής του κράτους», δήλωσε η καγκελάριος ζητώντας παράλληλα να υπάρξει μια «πολιτική λυση» στη σύγκρουση ως προϊόν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο καθεστώς και τους αντιπάλους του.

Ένας δυτικός διεθνής συνασπισμός διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ενώ η Ρωσία πλήττει, σύμφωνα με τους Δυτικούς, τόσο τους τζιχαντιστές όσο και τους λεγόμενους μετροπαθείς αντάρτες. Η Γερμανία θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές προσπάθειες με αναγνωριστικά αεροπλάνα, τα δεδομένα των οποίων δεν θα γνωστοποιηθούν ωστόσο ούτε στη Μόσχα ούτε στη Δαμασκό.

Αυτή την εβδομάδα οι κύριες οργανώσεις της πολιτικής και της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης δέχθηκαν να διαπραγματευθούν με τον Bashar al - Assad υπό την πίεση των διεθνών συμμάχων τους, απαιτώντας παράλληλα την αποχώρηση του αρχηγού του συριακού κράτους όταν αρχίσει μια ενδεχόμενη μεταβατική περίοδος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ