Η Ελλάδα έστειλε αεροσκάφη στην Πορτογαλία για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Η Ελλάδα έστειλε αεροσκάφη στην Πορτογαλία για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 έχει στείλει η Ελλάδα στην Πορτογαλία, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Η αποστολή των αεροσκαφών έγινε έπειτα από αίτημα των πορτογαλικών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, καθότι η Πορτογαλία πλήττεται από μεγάλες δασικές πυρκαγιές και αναμένει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες.

Η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα αεροσκάφη της ήδη από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη.

Σχετική ανακοίνωση για την αποστολή των δύο αεροσκαφών εξέδωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μέσω Twitter.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μόνο φέτος το καλοκαίρι, η Ελλάδα, στηρίζοντας συστηματικά και με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, έχει παράσχει έξι φορές συνδρομή σε χώρες της Ευρώπης για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών: τρεις φορές στην Αλβανία, δύο στη Γαλλία και τώρα στην Πορτογαλία.