Η Βαυαρία ακυρώνει τα χριστουγεννιάτικα παζάρια - Τοπικά lockdown ενόψει γιορτών

Η Βαυαρία ακυρώνει τα χριστουγεννιάτικα παζάρια - Τοπικά lockdown ενόψει γιορτών

Το κρατίδιο της νότιας Γερμανίας ακύρωσε τα χριστουγεννιάτικα παζάρια και επέβαλε lockdown σε όλες τις περιοχές όπου καταγράφονται πάνω από 1.000 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στο επταήμερο, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Σε αυτές τις περιοχές, μπαίνει λουκέτο σε μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια, καθώς και σε χώρους πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας μετά από σύσκεψη στο Μόναχο. Σχολεία και παιδικοί σταθμοί πάντως, θα παραμείνουν ανοιχτά. 

«Ντε φάκτο lockdown» για ανεμβολίαστους

 

Μέχρι στιγμής, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν επηρεάζουν οκτώ περιοχές της Βαυαρίας. Ο επικεφαλής του κρατιδίου, Μάρκους Σέντερ, έκανε μάλιστα λόγο για «ντε φάκτο lockdown» για ανεμβολίαστους σε ολόκληρη τη Βαυαρία.

Τα μέτρα αναμένεται να πάρουν επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες νομοθετικές αρχές την ερχόμενη Τρίτη και θα τεθούν σε άμεση ισχύ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. 

Η Βαυαρία βρίσκεται στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της Γερμανίας, καθώς έχει επηρεαστεί σφοδρά από το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Το Μόναχο γίνεται η πρώτη μεγάλη πόλη της χώρας που ακυρώνει το φημισμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι της, το οποίο συνήθως συγκεντρώνει πάνω από τρία εκατ. επισκέπτες.