H Ακρόπολη, ο Economist και το δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ

H Ακρόπολη, ο Economist και το δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ

«Τι θα έλεγε ο Φειδίας;» Με αυτή τη λεζάντα, το περιοδικό Economist σχολιάζει φωτογραφία εργατών κατά τη διάρκεια κατασκευής διαστρώσεων στην Ακρόπολη των Αθηνών. Ο Φειδίας μάλλον δεν θα ανακατευόταν σε μια υπόθεση fake news που έχει ξεκινήσει περίπου πριν από ένα χρόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τα απόνερα συκοφαντούν την Ελλάδα. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, περηφανεύεται για το… κακό έργο που έκανε και επιχαίρει που ένα ξένο ΜΜΕ γράφει για την Ελλάδα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αρμόδια Τομεάρχης Πολιτισμού δε διστάζουν, κατά συρροή, να δυσφημούν την Ελλάδα στο εξωτερικό» γράφει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. «Η φράση του Economist που αφορά στην Ακρόπολη αναφέρει τα εξής: ‘…τον Οκτώβριο του 2020, εργάτες έριξαν φαρδιά τσιμεντένια μονοπάτια γύρω από τους ναούς της. Οι Αρχές λένε ότι τα μονοπάτια βελτιώνουν την προσβασιμότητα. Κριτικές λένε ότι προκαλούν πλημμύρες. Ένας επιστήμονας κατηγόρησε τη διοίκηση του χώρου ότι χρησιμοποίησε το lockdown ως προπέτασμα καπνού. Τουλάχιστον, η πρόθεση για τα μονοπάτια είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας’. Αυτή τη φράση εργαλειοποιεί η Τομεάρχης, προκειμένου να εκθέσει τη χώρα και να επιτεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού. 

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αναφερθεί πολλές φορές στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύει, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, την Ελλάδα και την πολιτιστική της κληρονομιά. Τα έργα στην Ακρόπολη παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν θετικά από τους συμμετέχοντες στην 7η Διεθνή Συνάντηση για την αποκατάσταση των μνημείων Ακροπόλεως, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2021, στην Αθήνα.»

Δεν πρόκειται να αφήσει την συκοφαντία που κατασκεύασε εναντίον της Ελλάδας η αξιωματική αντιπολίτευση. Αντιθέτως, προσπαθεί να την επαναφέρει διαρκώς στο προσκήνιο και κατόπιν να πανηγυρίζει κάθε φορά που η χώρα μας διασύρεται διεθνώς. 

Για το ότι η Ακρόπολη είναι ανάμεσα σε μνημεία που έχουν καταστραφεί, είναι, πρώτα απ΄ όλα, ευθύνη του ίδιου του Economist που δεν έψαξε τι λέει η πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού. Αντιθέτως, σε ένα ρεπορτάζ που μόνο στοιχεία δεν έχει (μα ούτε το παραμικρό) λέγεται πως υπήρξαν πλημμύρες (που δεν υπήρξαν) αλλά επιστρατεύεται, χάριν παιδειάς, και ο… Ξέρξης (που κατέστρεψε την Ακρόπολη, όπως… έκαναν και οι τωρινοί).

Φέρει όμως τεράστια ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ, που σκορπά όπου βρει το δηλητήριό του εναντίον των μνημείων μας.  Δείτε ας πούμε τι λέει η τομεάρχης πολιτισμού του:

«Ακόμα μια διεθνής ''διάκριση'' για την καταστροφή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, απέσπασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά από τον βρετανικό τύπο. Το Economist κατατάσσει την Ακρόπολη στα μνημεία που «καταστράφηκαν» στην διάρκεια της πανδημίας.

Ανάμεσα στην αλβανική κυβέρνηση που κατέστρεψε το Εθνικό Θέατρο στα Τίρανα για να μετατραπεί σε βιομηχανικό χώρο και το Όσλο που κατέστρεψε μινιμαλιστικό έργο της δεκαετίας του ’60, η Ελλάδα κερδίζει τα πρωτεία για τις αμφίβολες «τσιμεντένιες» παρεμβάσεις στην Ακρόπολη.

Η Υπουργός Πολιτισμού είναι υπόλογη στην κοινωνία και στην ιστορία γι αυτή την ανεπανόρθωτη καταστροφή, αλλά και για την στάση βαθιάς απαξίωσης της πολιτικής ευθύνης και λογοδοσίας των πεπραγμένων της, με τραγικές συνέπειες για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Άξιος ο μισθός της λοιπόν, αφού κατάφερε να διασύρει την χώρα και τα ιστορικότερα μνημεία της στη διεθνή κοινότητα!»

Ποιος στην  πραγματικότητα διασύρει τη χώρα, είναι φανερό εδώ και καιρό. Πώς θα σταματήσει δεν ξέρουμε.