Guardian: Υπό πίεση η Ελλάδα για τη συμφωνία όπλων με τη Σ. Αραβία

Guardian: Υπό πίεση η Ελλάδα για τη συμφωνία όπλων με τη Σ. Αραβία

Η ελληνική κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει ότι θα συμμορφωθεί με εμπάργκο όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, προερχόμενο από την Ε.Ε., εν μέσω σφοδρής κριτικής για αυτήν την αμφιλεγόμενη συμφωνία από τους ίδιους τους υπουργούς της.

Αυτό είναι το βασικό σχόλιο σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» η οποία συμπληρώνει πως έχουν εμφανιστεί ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό του οποίου ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμφωνία για όπλα, ύψους 66 εκ. ευρώ, με τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, προσθέτει πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το νόμο κατά γράμμα, αν επιβληθούν κυρώσεις κατά της αραβικής χώρας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αμφισβητήσει το ηθικό σκέλος της πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία και πως η επιτροπή της βουλής που εξέτασε το θέμα άφησε να εννοηθεί ότι θα απορρίψει εντέλει τη συμφωνία.

Τονίζεται ακόμα η έντονη κριτική που έχει ασκηθεί από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση με κύριο χαρακτηριστικό της κριτικής την έλλειψη διαφάνειας στην όλη διαδικασία.

Φωτογραφία: SOOC