Γκάγκα: Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων - Δεν είναι καλά τα πράγματα

Γκάγκα: Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων - Δεν είναι καλά τα πράγματα

Φόβους για έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά «όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων. Και το αναρωτιόμαστε και το φοβόμαστε. Δεν υπάρχει τρόπος να το προβλέψουμε αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλά».

Η κ. Γκάγκα τόνισε ότι καθημερινά η επιτήρηση και των νοσηλείων και των ΜΕΘ και των θανάτων δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των ασθενών που νοσηλεύονται και αυτοί που χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι.

Η υπουργός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, στη Βόρεια Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχουν λίγα κρεβάτια για ασθενείς Covid19. «Οι ανάγκες μας κάνουν να μετατρέπουμε το σύστημα και το ιδιωτικό και το δημόσιο. Είναι σημαντικό να το προλάβουμε», σημείωσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιδείνωσης  είπε ότι θα πρέπει να τηρούν όλοι τα μέτρα, προσθέτοντας ότι «ό,τι μέτρα και να βάλουμε εάν ο καθένας από εμάς δεν προσέξει δεν θα έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα». 

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τους ανεμβολίαστους, η κ. Γκάγκα επισήμανε ότι στόχος είναι να είμαστε προσεκτικοί όλοι και ότι όπου υπάρχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστούν περιοριστικά μέτρα γιατί όπως εξήγησε και στις κοινότητες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουμε περίπου ένα 50% εμβολιασμού.

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στην ανάγκη να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τις επαφές, να φοράμε μάσκα και να εμβολιαστούμε.