Γκάγκα:  Έως 11 Νοεμβρίου η πρώτη παραγγελία των 2.000 μονοκλωνικών φαρμάκων

Γκάγκα: Έως 11 Νοεμβρίου η πρώτη παραγγελία των 2.000 μονοκλωνικών φαρμάκων

Γίνονται προσπάθειες η πρώτη παραγγελία των 2.000 δόσεων να έρθει στη χώρα μας έως τις 11 Νοεμβρίου, ανέφερε η  αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, επισημαίνοντας ότι τα κριτήρια για τους δικαιούχους τα εξετάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων, αλλά σε όλες τις χώρες τα φάρμακα αυτά δίνονται, με προτεραιότητα, σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων την ερχόμενη Τετάρτη και πως «μέτρα θα ακούσουμε από εκεί και πέρα, αν χρειάζεται και αν πρέπει», αναφορικά με την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, και την λήψη μέτρων.

Αναφερόμενη στο θέμα των εμβολιασμών και τον χαμηλό εμβολιαστικό ρυθμό το τελευταίο διάστημα, η Μίνα Γκάγκα μίλησε για την αποστολή SMS σε ανεμβολίαστους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού έναντι της covid-19, τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό να μιλήσουμε με όλους, με όλους τους τρόπους και μέσω social media».

Σχετικά με την καταγγελία ότι στη Βόρεια Ελλάδα ανεμβολίαστοι επαγγελματίες υγείας σε φαρμακείο του ΕΟΠΥ χορηγούν φάρμακα σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς ήταν ξεκάθαρη ότι «όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο, μπαίνουν σε αναστολή. Θα γίνει έλεγχος αν ισχύει κάτι τέτοιο».

Σχολιάζοντας τη διαφορετική επιδημιολογική εικόνα μεταξύ Βορρά και Νότου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, εξέφρασε την αντίληψη ότι παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία έχει σαφή θέση υπέρ του εμβολιασμού, είναι τοπικοί ιερωμένοι που είναι κατά του εμβολιασμού. Αυτό που δείχνουν τα δεδομένα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι άνθρωποι που είναι στις εντατικές κυρίως μη εμβολιασμένοι.