Για «γκεμπελικά πρωτοσέλιδα» καταγγέλει την «Αυγή» η ΝΔ

Για «γκεμπελικά πρωτοσέλιδα» καταγγέλει την «Αυγή» η ΝΔ

«Τα γκεμπελικά πρωτοσέλιδα της "Αυγής" ξεπέρασαν σε αθλιότητα ακόμα και την πολιτική της Κυβέρνησης. Πρόκειται ασφαλώς περί επιτεύγματος. Και εις κατώτερα».

Με αυτό το σχόλιο απάντησε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει τίτλο «Το δεύτερο ξέπλυμα του ναζισμού (...) από Μητσοτάκη και Γκέμπελς της ενημέρωσης».

«Με μαέστρο τον Άδωνι και ορχήστρα τα "Νέα" του Μαρινάκη, η ΝΔ ανέλαβε καθήκοντα "πλυντηρίου" και των χιτλερικών εγκλημάτων, λίγες εβδομάδες μετά την αθώωση της ελληνικής Ακροδεξιάς», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει τον πρωτοσέλιδο τίτλο.

ΣΥΡΙΖΑ: Στην περίπτωση της Ν.Δ. δεν ισχύει η γνωστή φράση «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»

Τη δική του απάντηση έδωσε λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως στην περίπτωση της Ν.Δ. δεν ισχύει η γνωστή φράση «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

«Η ανακοίνωση της Ν.Δ. για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Η Αυγή” δεν μπορεί να κρύψει την ακροδεξιά στροφή της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φτάνει στο σημείο να αθωώνει τους ναζιστές. Ο ίδιος, άλλωστε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, τον περασμένο Ιούνιο στην ιστοσελίδα “Politico”, είχε αρνηθεί την ακροδεξιά βία, ξεπλένοντας την Χρυσή Αυγή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.