ΓΓΔΕ: Καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για το πλαστικό χρήμα

ΓΓΔΕ: Καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για το πλαστικό χρήμα

Στην παράταση της προθεσμίας για τη λειτουργία της Ομάδας Εργασίας για τις ηλεκτρονικές πληρωμές από 31-12-2015 στις 31-12-2016 προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση (αριθ. 1144332/9-11-2015) του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Ιωάννη Μπάκα.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, επειδή από ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχολιάστηκε ότι με την παράταση αυτή παγώνει για έναν χρόνο η χρήση καρτών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, «διευκρινίζεται ότι δεν έχει αλλάξει σε κανένα σημείο το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών πληρωμών, αντίθετα επισπεύδεται η υποχρεωτική χρήση των παραπάνω. Η παράταση λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας χορηγήθηκε, για να γίνει παρακολούθηση και της σταδιακής αποτελεσματικής εφαρμογής όλων των φάσεων του ολοκληρωμένου σχεδίου ηλεκτρονικών πληρωμών από την ίδια Ομάδα Εργασίας».

Η ΓΓΔΕ σημειώνει ότι η υποβολή του προβλεπόμενου κοστολογημένου σχεδίου υλοποίησης των παραπάνω παραδόθηκε ήδη νωρίτερα από την καθορισθείσα προθεσμία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ