Γερμανία: Είμαστε πρόθυμοι να υποδεχτούμε πρόσφυγες, αλλά…

Γερμανία: Είμαστε πρόθυμοι να υποδεχτούμε πρόσφυγες, αλλά…

Ο Wolfgang Schauble εκανε λόγο για μεγάλη προθυμία της Γερμανίας να υποδεχτεί και να βοηθήσει πρόσφυγες στο έδαφος της αλλά, μίλησε και για δυνατότητες που φτάνουν στα όρια τους.

Σύμφωνα με το megatv.com ο κ. Schauble δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο ARD «πως "Είμαστε πολύ πρόθυμοι για βοήθεια. Αυτό άλλωστε το αποδείξαμε. Αλλά και οι δικές μας δυνατότητες έχουν όρια, όπως και οι δυνατότητες της Ευρώπης. Πρέπει με κάποιον τρόπο να καταστήσουμε σαφές ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την προθυμία μας για βοήθεια και την δυνατότητά μας για υποδοχή, μόνο εάν λάβουμε υπόψη μας και τις δυνατότητές μας»

Τόνισε πως στις χώρες προέλευσης προσφύγων δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις μέσω λανθασμένων εικόνων και συνέχισε επικρίνοντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιού, Martin Schulz για την κίνηση του να χαιρετίσει «τέσσερις οικογένειες που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο». Και πρόσθεσε πως «Όταν γίνονται τέτοιες ενέργειες, πρέπει στην Συρία να σκέφτονται οι πρόσφυγες ''εμείς γιατί μένουμε εδώ, εφόσον είμαστε τόσο ευπρόσδεκτοι;».

 Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως πρέπει να σταλούν καθαρά μηνύματα αλλά και ότι η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις