Γεωργαντάς: Χωρίς ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Γεωργαντάς: Χωρίς ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει καμία ημερομηνία λήξης, θα τοποθετηθεί η επιστημονική κοινότητα», δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στο Open το πρωί της Πέμπτης.

Όπως υπογράμμισε, την εβδομάδα που διανύουμε έχει παρατηρηθεί μεγάλη κινητικότητα για τον εμβολιασμό, καθώς μόνο την Τετάρτη είχαμε 27.000 ραντεβού, ενώ συνολικά από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού.

«Το 90% όσων βρίσκονται στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, είναι καταλυτικό αυτό. Αυτοί που είναι απόλυτα αρνητικοί, είναι πολύ μικρό το ποσοστό», επισήμανε, ενώ σημείωσε πως με ένα στόχο 20.000 εμβολιασμών την ημέρα σε έναν μήνα θα έχουμε περίπου μισό εκατομμύριο εμβολιασμένους.

Παράλληλα, σημείωσε πως «μέσα στις δράσεις των επόμενων ημερών θα είναι και η αποστολή μηνυμάτων. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση από το υπουργείο Υγείας», σχολιάζοντας πως «θα γίνει υπόμνηση στον κόσμο. Είναι μία απλή υπόμνηση γίνεται παντού στον κόσμο, είναι στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων».