Γενικό προξενείο στο Ιρακινό Κουρδιστάν ίδρυσε η Ελλάδα

Γενικό προξενείο στο Ιρακινό Κουρδιστάν ίδρυσε η Ελλάδα

Γενικό προξενείο στην πόλη Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του κουρδικού θύλακα στο βόρειο Ιράκ, ίδρυσε η Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για κίνηση που αναβαθμίζει σημαντικά την διπλωματική παρουσία της Ελλάδας στην αυτόνομη κουρδική ζώνη του Ιράκ, όπου ήδη λειτουργεί ελληνικό Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΞ, η αναβάθμιση της ελληνικής παρουσίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν έρχεται σε μία περίοδο που ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επεκτείνει τη δράση που ήδη αναπτύσσει στην περιοχή.

Τον περασμένο Οκτώβριο εκπρόσωποι του Ιρακινού Κουρδιστάν προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στην Διεθνή Διάσκεψη για τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι σχέσεις του κουρδικού θύλακα του Ιράκ με την Βαγδάτη παραμένουν τεταμένες, καθώς η κεντρική ιρακινή κυβέρνηση ανησυχεί πως η κουρδική μειονότητα θα επιχειρήσει εν τέλει να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως, χρησιμοποιώντας και εδάφη που έχει απελευθερώσει από το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: skai.gr