Γαλλία: Οι αρχές δεν αποκλείουν να σκοτώθηκε και "τρίτος τρομοκράτης"

Γαλλία: Οι αρχές δεν αποκλείουν να σκοτώθηκε και "τρίτος τρομοκράτης"

Tο υπουργείο Εσωτερικών "δεν αποκλείει" να σκοτώθηκε και "τρίτος τρομοκράτης" κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ένα διαμέρισμα στο Saint Denis, στα βόρεια του Παρισιού, με στόχο τον εντοπισμό του ανθρώπου που σχεδίασε τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Δύο άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση αυτή, δήλωσε το μεσημέρι ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν: μια γυναίκα που ανατινάχθηκε και τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί και ένας άνδρας, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε μετά τη λήξη της επιχείρησης και είχε χτυπηθεί από πολλά βλήματα.

"Δεν αποκλείεται, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που βρέθηκαν στο χώρο, να έχει σκοτωθεί και τρίτος τρομοκράτης", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ανρί Μπραντέ. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο ότι "υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και ίσως και περισσότεροι", χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

Ο Μπραντέ εξήγησε ότι οι έρευνες της σήμανσης και των ιατροδικαστών γίνονται "με σχολαστικό τρόπο" σε έναν χώρο γεμάτο με συντρίμμια καθώς "κατά τις βίαιες συγκρούσεις το διαμέρισμα και τα διπλανά του υπέστησαν μεγάλες καταστροφές" και μάλιστα "ένα πάτωμα κατέρρευσε".

Στόχος της επιχείρησης αυτής ήταν ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επτά ανθρώπους, οι τρεις από τους οποίους βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα των επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ