Γαλλία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Ορλεάνης

Γαλλία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Ορλεάνης

Μία επίθεση εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης απετράπη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Ορλεάνης στην κεντρική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Ένα σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των εκπροσώπων των δυνάμεων επιβολής της τάξης στην Ορλεάνη απετράπη την προηγούμενη εβδομάδα από την Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI)» δήλωσε ο Καζνέβ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αστυνομικούς και χωροφύλακες.

Δύο Γάλλοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις την 19η Δεκεμβρίου στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, διευκρίνισε ο ίδιος.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον υπουργό, για δύο Γάλλους πολίτες ο ένας εκ των οποίων είναι «ηλικίας 20 ετών και δεν είχε ποινικό μητρώο, ο δεύτερος είναι ηλικίας 24 ετών και είχε ποινικό μητρώο».

Αστυνομικές πηγές στο Παρίσι επισημαίνουν ότι οι δύο Γάλλοι έχουν καταγωγή από το Μαρόκο και το Τόγκο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Καζνέβ οι δύο άνδρες διατηρούσαν «επαφές με έναν Γάλλο τζιχαντιστή που βρίσκεται στη Συρία και η έρευνα θα αποκαλύψει εάν εκείνος ήταν ο ηθικός αυτουργός των επιθέσεων, για τις οποίες ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της κράτησής του ομολόγησε ότι σχεδίαζαν να διαπράξουν εναντίον στρατιωτικών, χωροφυλάκων, αστυνομικών και κρατικών αξιωματούχων».

«Αυτές οι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα μιας ενδελεχούς εργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών και ο αριθμός των επιθέσεων που έχουν αποτραπεί στη γαλλική επικράτεια από το 2013 έχει ανέλθει στις 10» τόνισε με ικανοποίηση ο υπουργός, που εξήρε το έργο της DGSI.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα