Φινλανδία: Δύο νεκροί και 8 τραυματίες από τις επιθέσεις με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου

Φινλανδία: Δύο νεκροί και 8 τραυματίες από τις επιθέσεις με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου

Ένας άντρας επιτέθηκε κατά πλήθους με μαχαίρι στην πλατεία Puutori της πόλης Τούρκου στη νοτιοδυτική Φινλανδία. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στο πόδι και τον συνέλαβαν. 

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον οκτώ είναι οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι, όπως ανακοίνωσε η φινλανδική αστυνομία, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η επίθεση αυτή να σχετίζεται με τη διεθνή τρομοκρατία.

Οι αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς μετά την επίθεση με μαχαίρια που σημειώθηκε στην πόλη Τούρκου.

Επιπλέον η φινλανδική αστυνομία αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ζητάει από τους πολίτες να αποφύγουν να βγαίνουν στους δρόμους, ενώ με ανάρτησή της στο Twitter, επιβεβαιώνει τη σύλληψη του δράστη.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της φινλανδικής εφημερίδας Turun Sanomat διακρίνεται ένας νεκρός, πεσμένος στο έδαφος, καλυμμένος με ένα λευκό σεντόνι. Φινλανδικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για άλλα θύματα.

Η υπουργός Εσωτερικών Paula Risikko αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση αυτή στις 19.00, ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Yle, το κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς και τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε τέσσερα ή πέντε ασθενοφόρα στην κεντρική Πλατεία της Αγοράς.

"Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τούρκου και τη συνεχιζόμενη αστυνομική επιχείρηση. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα", έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Juha Sipila.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ