Φιλελεύθερος: Σαμποτάζ στην οικονομία

Φιλελεύθερος: Σαμποτάζ στην οικονομία

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Σαμποτάζ στην οικονομία-τακτική Ιμπραήμ από την απερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα» κυκλοφορεί σήμερα ο Φιλελεύθερος.

Δυσβάσταχτο κόστος από 1,9 έως 2,7 δισ. ευρώ θα επωμιστούν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Ελληνες πολίτες λόγω της μαύρης τρύπας των προεκλογικών παροχών του 2019 • Εκτοξεύεται στα 6 δισ. ευρώ με τις εξαγγελίες για το 2020 • Υπό αμφισβήτηση ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα • Στον πάγο οι μεταρρυθμίσεις

s

Διαβάστε ακόμα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου:

-Σφάζονται για τα ρουσφέτια

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφιζαν τα πάντα χωρίς δισταγμό επί τέσσερα χρόνια και τώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν στο αντάρτικο για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στις φωτογραφικές τροπολογίες που βολεύουν ημετέρους.   

-Πρωθυπουργός χαμένος σε εικονική πραγματικότητα

Ο Α. Τσίπρας, αφού επέρριψε την ευθύνη για την εκλογική συντριβή του στους πολίτες, εξέφρασε την άποψη ότι το κοντέρ... μηδένισε και πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση που διαμορφώθηκε από τις κάλπες.

-O Mανιαδάκης βγάζει τις κουκούλες των προστατευόμενων μαρτύρων

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος, Νίκος Μανιαδάκης, κατονόμασε και υπέβαλε μήνυση εναντίον των «Κελέση» και «Σαράφη».

-Οι «μαύρες» τρύπες των ποινικών κωδίκων

Αίσθηση από την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, που εξέφρασε την έκπληξή του για τη στάση των εισαγγελέων, με τους οποίους είπε πως είχε «καλές σχέσεις».

-Η εσωστρέφεια τρώει τις σάρκες του ΚΙΝΑΛ

Οι ήπιοι τόνοι και η ηρεμία που επικράτησαν στη συνεδρίαση των ανώτατων οργάνων του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να σταματήσει η εσωστρέφεια πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές, δεν σταμάτησαν τις αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτια της παράταξης λόγω της απομάκρυνσης του Βενιζέλου.

-Βιώσιμη ανάπτυξη με πράσινες επενδύσεις

«Ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας είναι, σήμερα ειδικά, το μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σε περιβαλλοντική δράση στον Υμηττό.

-Το ΥΠΕΞ εγκατέλειψε τους Βορειοηπειρώτες!

Το περιεχόμενο της Ετήσιας Έκθεσης Προόδου μαρτυρά πως δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική προσπάθεια από την Ελλάδα να καταγραφούν τουλάχιστον τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Εθνική Μειονότητα από τις πολιτικές των Τιράνων. Η έκθεση κλείνει τα μάτια στο πογκρόμ που μεθοδεύεται εις βάρος της μειονότητας με αιχμή το περιουσιακό.


-Γ. Στουρνάρας: Κίνδυνος για την οικονομία, ο λαϊκισμός

«Μην ακούτε φωνές που προσφέρουν εύκολες λύσεις. Αυτό ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα. Αν θέλουμε να παραμείνουμε σε ένα κοινό νόμισμα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε την πειθαρχία του κοινού νομίσματος. Αν θέλουμε την ευημερία να τη μοιραστούμε κι εμείς, δεν πρέπει να ακούμε φωνές για εύκολες λύσεις και από μηχανής θεούς», το μήνυμα του κεντρικού τραπεζίτη.

-Τα νέα καύσιμα βυθίζουν στο χάος τη ναυτιλία

Tο πιο ανησυχητικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμη, είναι η έλλειψη εγγυήσεων για την επάρκεια παραγωγής και εφοδιασμού του νέου τύπου καυσίμων. Τα ναυπηγεία αποφεύγουν να μιλήσουν για τα λάθη του κανονισμού, ενώ και οι νηογνώμονες τηρούν σιγήν ιχθύος.

-«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η μπαταρία του Νότου»

Τα οφέλη από τις επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγάλα, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, που θα επέτρεπαν να αναστραφεί το brain drain και να δοθεί ελπίδα σε νέους άνεργους επιστήμονες, είναι το μήνυμα του Γ. Περιστέρη της Τέρνα Ενεργειακής.

-Προάγγελος μνημονίου στην Ιταλία λόγω χρέους

Η Ρώμη απειλείται για δεύτερη φορά με ένταξη στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε βαρύτατες κυρώσεις. Αν, όμως, πέρυσι επετεύχθη συμβιβασμός εν όψει ευρωεκλογών, τώρα τα πολιτικά δεδομένα, σε Ρώμη και Βρυξέλλες, είναι διαφορετικά.

-Γενέθλια με βόλτες στην αρχαία Αθήνα του χρυσού αιώνα

To μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει δέκα χρόνια λειτουργίας με δράσεις, συναυλίες και τα εγκαίνια της ανασκαφής, μεγέθους 4.000 τ.μ, που ταξιδεύει τους επισκέπτες σε μια αθηναϊκή συνοικία των κλασικών και βυζαντινών χρόνων.

-Οι Έλληνες προπονητές κατακτούν τον πλανήτη

Στην κορυφή των καλοπληρωμένων ο Ιτούδης. Όλοι όσοι εργάζονται στο εξωτερικό και ποια είναι τα μεγάλα κασέ τους.

- Νεϊμάρ: Η Βραζιλία παρακολουθεί την πτώση του αστέρα της

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Κόπα Αμέρικα, η χώρα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από τις δύο έρευνες που αφορούν τον καλύτερο παίκτη της “σελεσάο” με αφορμή την καταγγελία για βιασμό μιας γυναίκας στο Παρίσι.