Φιλελεύθερος: Η Ελλάδα αργοσβήνει

Φιλελεύθερος: Η Ελλάδα αργοσβήνει

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Η Ελλάδα αργοσβήνει - Διακομματική συμφωνία στις διαπιστώσεις για το Δημογραφικό που επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους για τη μείωση του πληθυσμού της χώρας στις παραγωγικές ηλικίες» κυκλοφορεί την Τετάρτη ο Φιλελεύθερος.

Επίδομα και μέτρα στήριξης για τους νέους γονείς Σχέδιο τεσσάρων κατευθύνσεων προκειμένου να υπάρξει αντιστροφή της δραματικής δημογραφικής τάσης, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Μ
 

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο της Τετάρτης 6 Μαρτίου

-Ποινικές διώξεις σε Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18 για τον όλεθρο στο Μάτι

Με πλημμελήματα κλείνουν την έρευνα για τους εκατό νεκρούς στο Μάτι! Επτάμισι μήνες μετά την τραγωδία, ο ογκώδης φάκελος που περιλαμβάνει τους θανάτους των συνανθρώπων μας, οι οποίοι χάθηκαν στο Μάτι, εντοπίζει μεν ευθύνες, αλλά όλες σε βαθμό πλημμελήματος. Ουσιαστικά, δηλαδή, το κύριο μέρος των ευθυνών κλείνει με διώξεις για τρία πλημμελήματα εις βάρος είκοσι προσώπων της Περιφέρειας, της Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

-Φορτώνουν το φιάσκο με της «γέφυρες» στον Βερναρδάκη

Στο πρόσωπο του Χριστόφορου Βερναρδάκη επιχειρούν να βρουν τώρα τον αποδιοπομπαίο τράγο στελέχη από τον κύκλο του Μαξίμου ή από την Κουμουνδούρου, υπενθυμίζοντας ότι ο υπουργός Επικρατείας ήταν εκείνος που έσπευσε ν'' απαξιώσει το ΚινΑλ με τις δηλώσεις του, πριν καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλήσει δημοσίως για την περίφημη «απεύθυνση» σε στελέχη και ψηφοφόρους του προοδευτικού χώρου και δημιουργηθούν οι περιβόητες «Γέφυρες» που δείχνουν, όμως, να γκρεμίζονται.

-Βαφτίζουν πρόληψη την ωμή καταστολή! 

Πρωτοφανής ομολογία για τις προσαγωγές. Το τεκμήριο της αθωότητας ακυρώνεται στην πράξη, καθώς στο μυαλό της Παπακώστα, οι προσαχθέντες στα Γιαννιτσά είναι... εν δυνάμει ένοχοι!

-Βολεύουν τα δικά τους παιδιά σε επιτελικές θέσεις

Ενταφιάζουν το μητρώο στελεχών και "καταργούν" το νόμο που ψήφισαν και απο τον Ιούνιο του 2018 θα έπρεπε να προκηρυχθούν όλες οι θέσεις στελεχών στο Δημόσιο

-Ευρωπαϊκό φρένο στα κόμματα με άδηλους πόρους από Μακρόν-Τουσκ

«Υπάρχουν εξωτερικές, εχθρικές προς την Ε.Ε. δυνάμεις, που επιδιώκουν να επηρεάσουν τις δημοκρατικές επιλογές των Ευρωπαίων πολιτών, κρυφά ή φανερά», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

-Το Πεκίνο φοβάται κοινωνική έκρηξη 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, μιλώντας στην ετήσια Λαϊκή Εθνοσυνέλευση, παραδέχθηκε ότι έρχονται δύσκολες ημέρες και κάλεσε τους πάντες να προετοιμαστούν κατάλληλα, παρουσιάζοντας μια σειρά μέτρων. Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 30 σχεδόν χρόνια η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2019

-Από τη Μόσχα  με... αγάπη και μπόλικο «μαύρο» χρήμα 

Τραπεζικό σκάνδαλο μεγατόνων για το ξέπλυμα μαύρου ρωσικού χρήματος στην Ευρώπη. Το ντόμινο των αποκαλύψεων συνεχίζεται και φτάνει στην καρδιά του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, την ίδια στιγμή που η ΕΚΤ δείχνει να μην έχει τον έλεγχο της κατάστασης, ενώ η επικοινωνία μεταξύ των τραπεζών είναι απογοητευτική


-“Λειτουργικά θεραπευμένος» από τον HIV ο «ασθενής του Λονδίνου”

Ένας άνδρας που νοσηλεύτηκε στη Βρετανία είναι ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που φαίνεται ότι απαλλάχθηκε από τον ιό HIV, έπειτα από μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων μυελού των οστών από δότη με ανοσία στον ιό. Η ανοσία που παρουσιάζουν ορισμένοι άνθρωποι στον ιό του HIV οφείλεται σε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη.

-Επιτυχές το 10ετές ομόλογο, αλλά  το ακριβότερο στην ευρωζώνη 

Το spread που δανείστηκε χθες η Ελλάδα είναι υψηλότερο σε σχέση με το 2010. Συγκεκριμένα το επιτόκιο του 10ετούς της Γερμανίας είναι 0,17% και τον Μάρτιο του 2010 ήταν 3,1%. Δηλαδή, τότε το spread ήταν 315 μονάδες (η Ελλάδα δανείστηκε με 6,25%), ενώ σήμερα είναι 373 μονάδες.

- Παίζουν καθυστέρηση με τα αναδρομικά 

Στόχος του Ευκλείδη Τσακαλώτου να μη δυσαρεστηθούν οι 800 χιλ. δημόσιοι  υπάλληλοι και να μη φανεί «γαλαντόμος» δεδομένου ότι τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις τις… παρακολουθούν και οι θεσμοί.

-Η Εθνική μας ζητιανεύει για ένα γήπεδο

«Ανεπιθύμητη» στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην Τούμπα και το Ηράκλειο. Εγκλωβισμένη στην αδιέξοδη πολιτική της, η ΕΠΟ αναγκάζεται να καταφύγει στο μόνιμα άδειο ΟΑΚΑ.

-Ο «σωτήρας» της Ρόμα

Η επιστροφή του Κώστα Μανολά στη δράση μετά τον τραυματισμό και την ίωση που τον ταλαιπώρησε συμπίπτει με την επίσκεψη των «τζαλορόσι» στο Πόρτο και την προσπάθεια πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League

- «Δούρειος Ίππος» οι αρχαιότητες

Οι ιδεοληψίες θα καταταλαιπωρήσουν και πάλι, μαζί με την Cosco, και ολόκληρο τον Πειραιά, με τρομερή γραφειοκρατία και καθυστερήσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, πλην όμως θα τεθούν, επειδή η κυβέρνηση δια του υπουργείου Πολιτισμού με το ένα χέρι επιτρέπει επενδύσεις και με το άλλο προσπαθεί να τις φαλκιδεύσει

-Η γέννηση του ελληνικού κράτους σε μια μοναδική έκθεση

Από τα Ορλωφικά έως τον Όθωνα. Ολόκληρο το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς θα μεταβληθεί σε τόπο που θα αφηγείται την ιστορία του νεότερου Ελληνισμού σε βάθος 110 χρόνων, από το 1770 έως το 1870.