Φ. Μπόμπολας: Στοχοποιηθήκαμε επειδή κάναμε τη δουλειά μας εμφανώς σε Media και δημόσια έργα

Φ. Μπόμπολας: Στοχοποιηθήκαμε επειδή κάναμε τη δουλειά μας εμφανώς σε Media και δημόσια έργα

Τη στοχοποίηση του ιδίου αλλά και της εταιρείας του «Πήγασος» κατήγγειλε ο Φώτης Μπόμπολας κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από τα μέλη της εξεταστική επιτροπής. Άλλωστε, όπως είπε, τα δάνεια του ομίλου του είναι ενήμερα, μολονότι αυτά ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ανέρχονται σε 164 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 100 εκατομμύρια έχουν ληφθεί από την Εθνική και την Alpha Bank, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μπόμπολα, τον Απρίλιο του 2016 δόθηκε στον όμιλο ομολογιακό δάνειο 80 εκατ. Ευρώ. Ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα αυτά εκταμιεύθηκαν ώστε να αναχρηματοδοτηθούν ληξιπρόθεσμοι τόκοι, κάτι που πάντως ελέγχεται.

«Προνομιακούς όρους δεν έχει ο Πήγασος.  Προσπαθεί να πάρει μια ρύθμιση από τις τράπεζες όπως έχουν πάρει ανταγωνίστριες εταιρίες κι επειδή είμαστε στοχοποιημένοι πολύ, οι τράπεζες δυσκολεύονται να μας δώσουν λύσεις για να μην τις κατηγορήσουν ότι έκανες στον Μπόμπολα αυτό ή εκείνο και τελικά κάπου νοθεύεται ο ανταγωνισμός», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εξήγησε ότι βρίσκεται σε στάδιο standstill και προσπαθεί να βρει λύσεις, κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός ότι εσχάτως καταβλήθηκε από την εταιρεία ποσό 3,5 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή τόκων.

«Σήμερα τα έσοδα από διαφημίσεις έχουν βυθιστεί, καθώς η μείωσή τους υπολογίζεται στο 75%», ανέφερε επιχειρώντας να εξηγήσει τις πολλές ζημιές της «Πήγασος» και έδωσε ως παράδειγμα και το Mega. «Το 2014 όταν ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφωνόταν στα 240 εκατ. Ευρώ πήρε δάνεια η «Πήγασος», ενώ η Τηλέτυπος δόθηκε σε περίοδο όπου ο τζίρος έφτανε στα 180 εκατ. ευρώ», τόνισε. Σε ό,τι αφορά μάλιστα το Mega, αφού άδειασε τον διευθυντή ειδήσεων Π. Καψή σχετικά με την κόντρα με την γ.γ. Τύπου (μίλησε για προσωπικές απόψεις του κ. Καψή»), ξεκαθάρισε ότι τώρα που θα αλλάξει το τοπίο στην τηλεόραση δεν «ξέρω αν θέλω να συμμετέχω». «Από πλευράς μου προσπάθησα με όλες δυνάμεις μου χρηματοδότησα το Mega μέσα από την "Άνωση" για να βρεθούν λύσεις. Στο τέλος δεν επιτεύχθηκε συμφωνία», τόνισε ο εκδότης του «Έθνους».

Πάντως, υποστήριξε ότι θεωρεί πως στο τηλεοπτικό φάσμα χωράνε περισσότερες από 4 τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι δεν ξέρει για ποιον λόγο επιλέχθηκαν μόλις τέσσερις. Σε ό,τι αφορά την παρουσία του στην λίστα Λαγκάρντ δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος για αυτά τα χρήματα (περίπου 20 εκ. ευρώ) και έκανε λόγο για οικογενειακό λογαριασμό και «διαφανή λεφτά που είχαν φύγει».