Φ. Γεννηματά: Εθνικό πένθος την ημέρα της κηδείας με απόφαση Κυρ. Μητσοτάκη

Φ. Γεννηματά: Εθνικό πένθος την ημέρα της κηδείας με απόφαση Κυρ. Μητσοτάκη

Εθνικό πένθος κηρύσσεται την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα γίνει με τιμές εν ενεργείας υπουργού και δημοσία δαπάνη, βάσει υπουργικής απόφασης. 

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Σύμφωνα με ανάρτηση του ΚΙΝΑΛ στο Twitter «Η σορός της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.».