Ευθύνες στην Κομισιόν για τη διαγραφή δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτει ο Ν. Χουντής

Ευθύνες στην Κομισιόν για τη διαγραφή δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτει ο Ν. Χουντής

Για «συναλλαγή και συνέργεια στο έγκλημα της διαγραφής των χρεών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής,

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν, ο Ν. Χουντής αναφέρει πως στις 5 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε στη Βουλή ότι διαγράφησαν, βάσει του ν. 4146/13, δάνεια ύψους 220 εκατ. ευρώ της Αγροτικής Τράπεζας προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή γίνονται συζητήσεις «για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας φτωχών οικογενειών και την πρωτοφανή για τα δεδομένα της ΕΕ πρόταση επιβολής φόρων ακόμα και στην εκπαίδευση, ύψους 300 εκατ. ευρώ».

Κατηγορεί δε την Επιτροπή ότι το 2014, σε απάντησή της, μετά από σχετική ερώτηση, τόσο του ιδίου, όσο και του πρώην ευρωβουλευτή Θ. Σκυλλακάκη, «δεν μνημόνευε το γεγονός ότι είχε ήδη υπάρξει διαγραφή των χρεών των πολιτικών κομμάτων και μάλιστα αμνηστεύοντας στελέχη Τραπεζών, αλλά μας καθησύχαζε σημειώνοντας: "οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων"».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ ερωτά την Κομισιόν εάν «μπορεί να βεβαιώσει ότι η τότε απάντηση ήταν προϊόν ελλιπούς ή λανθασμένης πληροφόρησης και όχι προσπάθεια αποσιώπησης του γεγονότος ώστε να επωφεληθούν και να προστατευτούν τα τότε κυβερνητικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και την καλεί να παρέμβει στο θέμα και να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ