Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών θέτει υπό αμφισβήτηση τη πορεία του Brexit

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών θέτει υπό αμφισβήτηση τη πορεία του Brexit

Το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών θέτει υπό αμφισβήτηση τα επόμενα βήματα της διαδικασίας Brexit, επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους από τις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

«Οι Bρετανοί ψηφοφόροι απέρριψαν τον συντηρητικό οπορτουνισμό όσο και τον δεξιό λαϊκισμό σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα σοκ που αύξησε το μερίδιο ψήφου του Εργατικού Κόμματος και υπονόμευσε την αξιοπιστία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι», επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Sergei Stanishev τόνισε ότι το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών σηματοδοτεί την εξαφάνιση του λαϊκίστικου αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και για άλλη μια φορά θέτει υπό αμφισβήτηση τα επόμενα βήματα της διαδικασίας Brexit.

«Οι χώρες της ΕΕ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για το Brexit, αλλά η Τερέζα Μέι έχει παραλύσει εντελώς, φέρνοντας τη μία καθυστέρηση μετά την άλλη», προσθέτει ο S. Stanishev, ο οποίος εκτιμά ότι ακόμη και αν η πρωθυπουργός Τ. Μέι καταφέρει να επιβιώσει βραχυπρόθεσμα, «οποιαδήποτε αξιοπιστία που έχει απομείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει υπονομευθεί εντελώς».

«Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε μια θετική συζήτηση με τη Βρετανία σχετικά με τη μελλοντική της σχέση με την Ευρώπη», αναφέρει ο S. Stanishev, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το κόμμα των εργατικών θα φέρει την υγιή και εποικοδομητική φωνή του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μαζί με άλλους ηγέτες της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ