Έξι συλλήψεις για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας

Έξι συλλήψεις για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας

Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών νεαρής ηλικίας για τον εμπρησμό του ΚΥΤ στη Μόρια προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. «Με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Αρχικά είχε γίνει η σύλληψη πέντε αλλοδαπών, το απόγευμα έγινε γνωστό ότι συνελέφθη και το έκτο άτομαο που είχε ταυτοποιηθεί και αναζητούταν.

«Με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων», είχε τονίσει από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ σημείωσε ότι «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων».

Αναλυτικά η δήλωση του  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες , όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ένα είναι βέβαιο.. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν».

Με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης γνωστοποίησε και ο ίδιος ότι οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται καθώς και ότι η προσωρινή δομή είναι έτοιμη, υπογραμμίζοντας πως η ασφάλεια όλων διασφαλίζεται.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, η προσωρινή δομη είναι έτοιμη, τα τεστ για covid19 γίνονται. Και η ασφάλεια ολων διασφαλίζεται».

Διαβάστε ακόμα:

Ν. Μηταράκης: Αν οι μετανάστες δεν μπουν μόνοι τους στο Καρά Τεπέ, θα τους βάλει η αστυνομία