Ν. Μηταράκης: Αν οι μετανάστες δεν μπουν μόνοι τους στο Καρά Τεπέ, θα τους βάλει η αστυνομία

Ν. Μηταράκης: Αν οι μετανάστες δεν μπουν μόνοι τους στο Καρά Τεπέ, θα τους βάλει η αστυνομία

Την αναγκαιότητα της μεταφοράς των μεταναστών και των προσφύγων στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης, τονίζοντας παράλληλα πως αν χρειαστεί θα ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας, ώστε όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στο νησί να μπουν στον χώρο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων εντός της νέας δομής στο Καρά Τεπέ εμποδίζεται από ορισμένες ομάδες προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι, όπως είπε ο υπουργός, «διαδίδουν στους αιτούντες άσυλο ότι αν μείνουν εκτός δομής έχουν ελπίδες να φύγουν από τη Λέσβο».

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί στη δομή 800 άτομα και υπογράμμισε ότι στον χώρο μπορούν να φιλοξενηθούν και οι 12.000 καθώς πρόκειται για έκταση μεγαλύτερη από την Μόρια.

«Είναι υποχρέωση της πολιτείας να μπουν όλοι μέσα. Αν δεν μπορέσουμε να επιταχύνουμε με τη συζήτηση, θα αναγκαστεί η ελληνική αστυνομία, να μπουν όλοι μέσα. Είναι υποχρεωμένοι όσοι έρχονται στη χώρα μας να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Δεν γίνεται να μπαίνουν φωτιές, να καταλαμβάνονται οι δρόμοι και να περιμένουν ότι δεν θα αντιδράσουμε» υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για κλειστές δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο και τόνισε ότι στη Λέσβο θα υπάρξει μόνιμη κλειστή ελεγχόμενη δομή.