Έξι μήνες στέρηση μισθού στην αναισθησιολόγο για το θάνατο της Μελίνας

Έξι μήνες στέρηση μισθού στην αναισθησιολόγο για το θάνατο της Μελίνας

Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, όπου είχε πάει για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε τις πειθαρχικές κυρώσεις για την αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», η γιατρός που φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού θα στερηθεί το μισθό της για μισό χρόνο, ενώ για 2 χρόνια τής επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης. 

Όσον αφορά την ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε στις 23 Απριλίου για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. 

Δεν ήταν όμως η μόνη, αφού για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά. Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξαρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού. 

Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια, αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι ωστόσο όμως δεν πρόλαβε να συμμετέχει εξαρχής στη διαχείρισή του. 

Είναι γνωστό ότι το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στο πόρισμά τους είχαν διαπιστώσει βαριά ιατρική αμέλεια στην Νεκταρία Πολάκη.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα προέκυπταν για την εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Στο ίδιο πόρισμα, το οποίο είχε καταθέσει στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis, καταλογίζεται ακόμα «αμέλεια» στην καρδιολόγο Κ.Τ. και τη νοσηλεύτρια Δ.Β. εξαιτίας «κακής συνεργασίας μεταξύ του ιατριονοσηλευτικού προσωπικού με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».