Επταήμερο επαφών του Ν. Μηταράκη στις ΗΠΑ

Επταήμερο επαφών του Ν. Μηταράκη στις ΗΠΑ

Επταήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιεί από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017 ο Νότης Μηταράκης. Ο κ. Μηταράκης θα έχει σειρά επαφών με μέλη της αμερικάνικης κυβέρνησης, οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους της Ομογένειας.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τον ελληνοαμερικάνο Gus Bilirakis, ο οποίος είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκλεγόμενος στη Φλόριντα με τους Ρεπουμπλικάνους. Οι δύο πολιτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την Ομογένεια. Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης παρέστη σε εκδήλωση που οργάνωσε η Αρμένικη Κοινότητα ΗΠΑ.  

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μηταράκης προγευμάτισε με τον Δημοκρατικό βουλευτή από το Ιλινόις Brad Schneider (D-IL), ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε στο υπουργείο Εμπορίου (Οικονομίας και Ανάπτυξης) με τον Διευθυντή για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, David S. De Falco και τη Διευθύντρια για θέματα Κεντρικής και Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, Silvia Savich, με τους οποίους συζήτησε θέματα εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού.

Το μεσημέρι, ο κ. Μηταράκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Think Tank Centre for Strategic and  International Studies (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών - CSIS), με θέμα της ομιλίας: «Οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη».