Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλους στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλους στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν μεγάλο μέρος των ανατολικών και νότιων Ηνωμένων Πολιτειών την Τετάρτη, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές και ορισμένα ισοπεδώθηκαν από τους αλλεπάλληλους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν πολλές Πολιτείες, όπως το Μισισιπί, το Τενεσί και το Άρκανσο.

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτές τις περιοχές την άνοιξη αλλά σπανίως σχηματίζονται αυτήν την περίοδο του έτους.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και NBC News, το νεότερο από τα θύματα είναι ένα αγοράκι 7 ετών που βρέθηκε νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τους ανέμους στο Μισισιπί. Στην Πολιτεία αυτή οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40.

"Όταν έφτασε ο ανεμοστρόβιλος, ξάπλωσα στο έδαφος. Πέρασε ακριβώς από πάνω μου, ξεριζώνοντας δέντρα και κόβοντάς τα στα δύο. Δεν ξέρω πώς μπορώ και σας μιλάω ακόμη", αφηγήθηκε ένας κάτοικος της κωμόπολης Χόλι Σπρινγκς, ο Λανς Μικς.

"Βρισκόμασταν στο σπίτι και ακούσαμε τον άνεμο να δυναμώνει. Τρέξαμε στο καταφύγιό μας. Είχαμε στη διάθεσή μας μόλις 45 δευτερόλεπτα αλλά φτάσαμε εγκαίρως. Τώρα, δεν απέμεινε πλέον τίποτα, μόνο έρημη γη", είπε ένας επιζών από την κομητεία του Πέρι, στο Μισισιπί.

Το ABC προειδοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη περάσει, καθώς άλλοι ισχυροί ανεμοστρόβιλοι και θύελλες απειλούν εντός των προσεχών ωρών το Τενεσί, την Αλαμπάμα, το Κεντάκι και το Μισισιπί, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία που έχει εκδώσει δεκάδες δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ