Επίθεση στον Real: Δύο οι δράστες - Χρησιμοποίησαν γάντια και κουκούλες

Επίθεση στον Real: Δύο οι δράστες - Χρησιμοποίησαν γάντια και κουκούλες

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Real στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τα πλάνα, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ, οι δυο δράστες φορούσαν γάντια και κουκούλες όταν τοποθετούσαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου.

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι η καταγραφή των δραστών βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, ωστόσο θεωρείται δύσκολο η ταυτοποίησή τους, καθώς δεν είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ οι Αρχές αποδίδουν την επίθεση στην κλιμάκωση των ενεργειών συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης.

Επίσης, στο πλαίσιο αναζήτησης των δραστών οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν πλάνα και από άλλες παρακείμενες κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, ώστε να εντοπίσουν τις κινήσεις τους πριν τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό και ανακαλύψουν στοιχεία που τους οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κύρια αιτία της πυρκαγιάς ήταν στον 3ο όροφο όπου προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ενώ εργαζόμενη που βρισκόταν στο κτήριο την κατέβασαν οι πυροσβέστες από το κλιμακοστάσιο και διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια του ραδιοφώνου που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Χαρακτηριστική ήταν και η ανάρτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στο Twitter: Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…

Υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια με ταινία έχουν βρεθεί έως τώρα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτήριο. Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου.

Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτηρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο διερεύνησε τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.

Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.