Επίθεση Άγκυρας σε ΕΕ: Εκπρόσωπος και συνήγορος Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων

Επίθεση Άγκυρας σε ΕΕ: Εκπρόσωπος και συνήγορος Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων

Επίθεση στην ΕΕ εξαπολύει το τουρκικό ΥΠΕΞ με αφορμή την καταδικαστική δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ για το μερικό άνοιγμα της Αμμοχώστου. «Αυτή η δήλωση, που έγινε αποκλειστικά για χάρη της αλληλεγγύης της ΕΕ και η οποία είναι άκυρη για εμάς, δεν εξυπηρετεί τίποτα παραπάνω από το να λειτουργεί ως εκπρόσωπος και συνήγορος της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η δήλωση του Αντιπροέδρου και Ύπατου Εκπροσώπου της Επιτροπής της ΕΕ, Josep Borrell, μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, είναι μια νέα απόδειξη του πώς αποσυνδέεται η ΕΕ από τις πραγματικότητες που αφορούν την Κύπρο.

Αυτή η δήλωση, που έγινε αποκλειστικά για χάρη της αλληλεγγύης της ΕΕ και η οποία είναι άκυρη για εμάς, δεν εξυπηρετεί τίποτα παραπάνω από τα λειτουργεί ως εκπρόσωπος και συνήγορος της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας οι οποίες καταχρώνται το δικαίωμα του βέτο εντός της ΕΕ. Με αυτή τη στάση, η ΕΕ δεν μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού.

Υποστηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές της ΤΔΒΚ για τα Βαρώσια. Αυτές οι αποφάσεις στοχεύουν στην προστασία των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών ιδιοκτησίας στα Βαρώσια.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Ερντογάν ότι αυτές οι αποφάσεις δεν θα προκαλέσουν νέα παράπονα, αλλά θα εξαλείψουν τις παλιά.

Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε την ΕΕ για άλλη μια φορά να δει τις πραγματικότητες στο νησί και να τερματίσει την πολιτική της να αγνοεί τους Τουρκοκύπριους και τα εγγενή δικαιώματά τους».