Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Μαραθώνα

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Μαραθώνα

Τον Δήμο Μαραθώνα επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από το Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, το βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου, την πρόεδρο ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Βανίτη Σωφρόνη και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Μαραθώνα Δημήτριο Κλεφτάκη.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ίδρυμα το οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 35 παιδιά, τα προστατεύει μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους. Εκεί τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησαν με την Ηγουμένη της Κοινοβιακής Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος και το μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Μιχάλη Τσιγκάκο, για τις ανάγκες του Ιδρύματος το οποίο πλήγηκε από τις φονικές πυρκαγιές του 2018.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ μαζί με τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στην έκταση των πρώην κατασκηνώσεων οίκου Ναύτου οι οποίες παραχωρήθηκαν στο Δήμο Μαραθώνα από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου περιβαλλοντικού πάρκου, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες ανάγκες του Δήμου, όπως η δημιουργία ενός νέου νηπιαγωγείου.

Κατόπιν, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στα νέα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Μαραθώνα, όπου συνομίλησαν με στελέχη του κόμματος από την περιοχή, αλλά και άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.



Επόμενη στάση στη διάρκεια της επίσκεψης ήταν το Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας υποδέχθηκε τα στελέχη του κόμματος και τους παρουσίασε την πρόοδο των έργων υποδομής που πραγματοποιούνται στο Δήμο, τις ανάγκες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την αξιοποίηση ακινήτων για την τουριστική και πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος πυρόπληκτων περιοχών και ναυταθλητισμού Κώστας Μπούφης.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στην έναρξη του Μαραθωνίου Δρόμου, ενώ έπειτα περιηγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου από την Διευθύντρια του Μουσείου Ειρήνη Σπανού. Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν την έκθεση του μουσείου και ξεναγήθηκαν στα εκθέματα που συμπεριλάμβαναν αντικείμενα από Έλληνες και ξένους μαραθωνοδρόμους και νικητές του Μαραθωνίου δρόμου. Η Διευθύντρια του Ιδρύματος χάρισε μάλιστα στα στελέχη του κόμματος από ένα αντίγραφο του μεταλλείου του Σπύρου Λούη.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Η σημερινή μας επίσκεψη ήταν από τις πιο ουσιαστικές, με πολύ σημαντικές στάσεις και ξεχωριστούς συμβολισμούς η καθεμία. Η παρουσία μας σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά έχει διπλό στόχο. Αφενός να αναδείξουμε το κυβερνητικό έργο και αφετέρου να καταγράψουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις. Ο Μαραθώνας είναι μια περιοχή που, πριν λίγα χρόνια, εξαιτίας και της εγκληματικής αδιαφορίας της προηγούμενης Κυβέρνησης, θρήνησε ζωές και έζησε την απόλυτη καταστροφή στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σήμερα, η περιοχή έχει αλλάξει σελίδα χάρη στις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής και τη συνεργασία της με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει επισκεφτεί την περιοχή δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα έργα αποκατάστασης. Ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην επίσκεψή μας είναι και το σημείο εκκίνησης και το μουσείο του Μαραθωνίου δρόμου. Αυτά τα -σχεδόν- τρία χρόνια, ζούμε έναν αδιάκοπο Μαραθώνιο προκλήσεων και δυσκολιών: η πανδημία, η παγκόσμια πληθωριστική κρίση, οι προκλήσεις στα σύνορα της χώρας μας, η εισβολή στην Ουκρανία. Οι πολίτες όμως, μαζί με το κράτος και με τους επιστήμονες έδωσαν μια μάχη διαρκείας και κερδίσαμε πολλές μεγάλες και πολλές μικρές καθημερινές μάχες. Στον χώρο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, είδαμε στιγμές κορυφαίων Ελλήνων αθλητών που δόξασαν την Ελλάδα και η εικόνα αυτή μας γεμίζει περηφάνεια και μας δημιουργεί την υποχρέωση να συνεχίσουμε ο καθένας τη δική του μάχη και όλοι μαζί να κερδίσουμε τις μεγάλες μάχες για την πατρίδα».

Στην επίσκεψη στο Δήμο Μαραθώνα συμμετείχαν ακόμη, η πολιτεύτρια της ΝΔ Βάσω Κόλλια, ο πρ. Δήμαρχος Νέας Μάκρης Βασίλειος Τζιλαβής, ο Γραμματέας ΔΕΕΠ Αν. Αττικής Θανάσης Λάμπρου, ο Ταμίας & Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΔΕΕΠ Αν. Αττικής Δημήτρης Αγγελής, ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΔΕΕΠ Αν. Αττικής Στέλιος Γεραμάνης, ο Υπεύθυνος Παραγωγικών & Επιστημονικών Φορέων Χάρης Μαγκιώρης, η Τομεάρχης Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Ειδικής Αγωγής Εμμανουέλλα Μομφεράτου, οι Αντιπρόεδροι της ΔΗΜΤΟ Μαραθώνα Ελένη Τσίρκα- Λάμπρου και Σπυρίδων Ζαγαρης, ο Γραμματέας της ΔΗΜΤΟ Μαραθώνα Σωτήριος Μεταξωτός, η ταμίας της ΔΗΜΤΟ Μαραθώνα Σοφία Λάσκου- Δήμα, τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Μαραθώνα Δέσποινα Χατζάκη, Παγώνα Χωριανοπούλου- Μπόζα, Γεώργιος Πανταλέων και Παναγιώτης Κουτσονικολής, η πρόεδρος της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Βόρειας Αττικής Κατερίνα Ακριτίδη, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαραθώνα Γιάννης Πέππας, η αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαραθώνα Αλεξάνδρα Χωριανοπούλου και ο Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Μαραθώνα Νικόλαος Αρτόπουλος.