Επιβεβαιώνει η εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταθέσεις μαρτύρων σε διαμέρισμα

Επιβεβαιώνει η εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταθέσεις μαρτύρων σε διαμέρισμα

Επιβεβαιώνουν πηγές της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς πως καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis πραγματοποιούνταν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνοντας ότι το διαμέρισμα τελικά... ξενοικιάστηκε από την αστυνομία λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, πηγές της εισαγγελίας αναφέρουν ότι πρόκειται για σπίτι που είχε νοικιάσει η αστυνομία για λόγους ασφαλείας των μαρτύρων, κάτι που όπως λένε προβλέπεται από το νόμο περί προστασίας μαρτύρων.

Η διευκρίνιση δόθηκε με αφορμή δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα», το οποίο έκανε λόγο για «γιάφκα», στον οποίο φέρονται να συναντούσαν οι εισαγγελείς τους προστατευόμενους μάρτυρες, με τις εισαγγελικές πηγές να υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική προβλέπεται από το νόμο περί προστασία ας μαρτύρων.

Όντως υπάρχει το συγκεκριμένο διαμέρισμα το οποίο το βρίσκει το τμήμα προστατευόμενων μαρτύρων και εκεί γίνονται οι συναντήσεις, κάτι που  δεν είναι αρμοδιότητα της εισαγγελίας διαφθοράς αλλά της αστυνομίας. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται να προσέρχονται στην εισαγγελία διαφθοράς για τις καταθέσεις τους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Στο ερώτημα αν οι περισσότερες καταθέσεις δόθηκαν στο διαμέρισμα ή στην ασφάλειας οι πηγές της εισαγγελίας κατά της Διαφθορά αναφέρουν ότι το τμήμα προστασίας μαρτύρων μετέφερε οδικώς τους εισαγγελείς στο σημείο κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους προστασίας των μαρτύρων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, δε, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα το διαμέρισμα ξενοικιάστηκε από την αστυνομία και οι τελευταίες καταθέσεις δόθηκαν στην ασφάλεια.

Τέλος οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν υπήρχαν κοριοί στο επίμαχο διαμέρισμα αυτό είναι παράνομο Κι αυτό γιατί υπάρχουν αναφορές πως οι μάρτυρες πιέζονταν φορτικά να δώσουν επιβαρυντικά στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.