7ος χρόνος, ημέρα 2181η
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Εισαγγελείς: Επιχειρήθηκε χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης χρυσού

Εισαγγελείς: Επιχειρήθηκε χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης χρυσού

Για παρεμβάσεις στο έργο τους, με αφορμή την υπόθεση διακίνησης χρυσού, κάνουν λόγο οι εισαγγελείς, τονίζοντας ότι αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της χώρας. 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων επισημαίνει ότι οι «δικαστές και εισαγγελείς ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους», ενώ ξεκαθαρίζει πως «δεν πτοούνται από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων». 

Αναλυτικά, αναφέρουν: 

«Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης. Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».