Ένας «ισλαμιστής τρομοκράτης» νεκρός στον Καναδά μετά από έφοδο της Αστυνομίας

Ένας «ισλαμιστής τρομοκράτης» νεκρός στον Καναδά μετά από έφοδο της Αστυνομίας

Έναν ύποπτο που πιστεύεται ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος του Καναδά σκότωσε η καναδική αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου το απόγευμα της Τετάρτης, όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχος της Αστυνομίας δήλωσε στο Associated Press ότι ο φερόμενος τρομοκράτης είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε δημόσιο χώρο.

Πηγές του AP και του Reuters ταυτοποίησαν τον νεκρό ως Άαρον Ντράιβερ, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2015 ως υποστηρικτικής του Ισλαμικού Κράτους.


Μολονότι δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους, που απαιτούσαν να μην έλθει σε επαφή με το ISIS ή οποιαδήποτε άλλη εξτρεμιστική οργάνωση.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έλαβε χώρα σε μία μικρή πόλη στην περιοχή του Οντάριο, περίπου 225 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τορόντο.


Ο θάνατος του Ντράιβερ δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της Πέμπτης. Νωρίτερα, η Βασιλική Έφιππη Αστυνομία του Καναδά είχε ανακοινώσει πως είχε ταυτοποιήσει έναν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και είχε λάβει δράση.

Με πληροφορίες από skai.gr