Ένα πολεμικό αεροσκάφος F-16 του Μπαχρέιν συνετρίβη στην Σαουδική Αραβία

Ένα πολεμικό αεροσκάφος F-16 του Μπαχρέιν συνετρίβη στην Σαουδική Αραβία

Ένα αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαχρέιν, μέρος της εκστρατείας του συνασπισμού των κυρίως αραβικών κρατών που ηγείται η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, συνετρίβη από μηχανική βλάβη σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνασπισμού που εκδόθηκε στο σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο πιλότος του αεροσκάφους επέζησε όταν το αεροσκάφος κατέπεσε στην νότια επαρχία Τζιζάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το Μπαχρέιν ανήκει στον συνασπισμό υπό σαουδαραβική ηγεσία που πραγματοποιεί τους τελευταίους εννέα μήνες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι, που το Ριάντ θεωρεί συμμάχους του Ιράν. Στρατιώτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επέμβασης της συμμαχίας.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη η τελευταία φάση του πολέμου στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 6.000 ανθρώπους, οι μισοί από τους οποίους ήταν άμαχοι.

Παράλληλα σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισαν έναν βαλλιστικό πύραυλο Σκουντ που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη.

«Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισαν σήμερα το πρωί έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Υεμένης με στόχο την πόλη Τζιζάν. Ο πύραυλος καταστράφηκε χωρίς να προκαλέσει καμία ζημιά, δόξα τω θεώ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης SABA, που ελέγχεται από τους Χούτι, ανέφερε πως η επίθεση στόχευε το λιμάνι της Τζιζάν και έπληξε τον στόχο επιτυχώς.

Η επίθεση προστίθεται σε μια σειρά επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους από τις δυνάμεις (σ.σ. των Χούτι και των συμμάχων τους) της Υεμένης εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, που πάντως δεν έχουν προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες.

Εξάλλου το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA του Μπαχρέιν μετέδωσε χθες Τρίτη ότι τρεις στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στα νότια σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ