Εμβολιασμός παιδιών: Πότε ενδείκνυται - Τι αποφασίζει η Εθνική Επιτροπή σήμερα

Εμβολιασμός παιδιών: Πότε ενδείκνυται - Τι αποφασίζει η Εθνική Επιτροπή σήμερα

Το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών αναμένεται ότι θα απασχολήσει σήμερα Τρίτη την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία φέρεται να είναι έτοιμη να δώσει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 χρόνων με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να αρχίσουν εμβολιασμοί και των υγιών παιδιών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Ωστόσο, διατυπώνονται ενστάσεις από μέλη της Επιτροπής, καθώς σε αυτή τη φάση το κύριο βάρος κάποιοι θεωρούν ότι έπρεπε να έχει δοθεί στον εμβολιασμό των ενηλίκων και να μην επισπεύδεται ο εμβολιασμός παιδιών για την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Πέμπτη είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για τους εφήβους ηλικίας 15-17 ετών.

Εμβολιασμός παιδιών με υποκείμενα νοσήματα




Μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη επιχειρησιακά για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 χρόνων, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια της Παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση χθες Δευτέρα, ότι «στις περισσότερες χώρες έχει προταχθεί ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12-15 χρόνων με υποκείμενα νοσήματα».

Τόνισε μάλιστα ότι το πιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι η παχυσαρκία, επικαλούμενη στοιχεία νοσηλευόμενων παιδιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και από πρόδρομη ελληνική μελέτη.