Έκτακτη άσκηση ετοιμότητας στα Δωδεκάνησα διέταξε ο Π. Καμμένος

Έκτακτη άσκηση ετοιμότητας στα Δωδεκάνησα διέταξε ο Π. Καμμένος

Καλή επιτυχία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής» την οποία διέταξε, ευχήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με μήνυμά του στο Twitter.

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και είναι διακλαδική καθώς συμμετέχουν σε αυτή μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είχε προηγηθεί πολύωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων χθες το βράδυ στην οποία συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών υπό το φως των γενικότερων εξελίξεων και της τουρκικής κινητικότητας τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα τέθηκαν και ομάδες ταχείας επέμβασης και ειδικές δυνάμεις, ενώ ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Δέλτα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς είχε ενεργοποιηθεί και πάλι την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η Δύναμη Δέλτα είναι καθαρά μία δύναμη αποτελούμενη από άντρες των Ειδικών Δυνάμεων και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν στόχο την άμεση αντίδραση σε περιπτώσεις εθνικών κρίσεων.