Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εσωτερικών

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εσωτερικών

Εισβολή στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας. Κατά πληροφορίες, τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν τρικάκια, έγραψαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε ανακοίνωσή τους, με τίτλο «παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών», αναφέρουν πως «δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι, δεν θα γεράσουμε επαίτες» και σημειώνουν «κάθε μέρα που περνάει, σαν το μαρτύριο της σταγόνας, αυτό το σύνθημα αποδεικνύεται προφητικό. Η λίστα των μέτρων που μας οδηγούν βήμα-βήμα στην μετατροπή μας σήμερα σε ολοκληρωμένους δούλους και αύριο σε ζητιάνους, τα εκάστοτε "προαπαιτούμενα" των μνημονίων, έχουν, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν, βάλει στο μάτι και τα "βαρέα ανθυγιεινά". Τον Γενάρη ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, με 70 νέα προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθεί 3η αξιολόγηση. Σε αντίθεση με τους βουλευτές που δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τι ψηφίζουν, αφού άλλωστε τίποτα από όσα ψηφίζουν δεν θίγει τους ίδιους, εμείς διαβάζουμε. Γιατί εμάς μας αφορά».

Ακόμη, κάνουν αναφορά στα εργασιακά δικαιώματα των κούριερ, σημειώνοντας «γιατί τα επιδόματα θα κοπούν αλλά στον τομέα της ασφάλειας στην εργασία δεν θα γίνει τίποτα. Εδώ δεν θέλουν να μαζέψουν την μαύρη εργασία στην οποία έχουν πέσει οι μισοί εργάτες, εδώ στους δρόμους κυκλοφορούν οι κούριερ (που τι ειρωνεία, δεν ανήκουν στα βαρέα-ανθυγιεινά) χωρίς μπουφάν, κράνος ,με μηχανές ερείπια και η φίρμα της εταιρείας είναι πάνω στο κουτί, τα εργατικά ατυχήματα θερίζουν κόσμο κι αυτοί μας λένε ότι μια επιτροπή εκτός από το να κόψει επιδόματα θα βελτιώσει και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς...».

Φωτογραφίες Ιntime news