Εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφείο γιατρού στο νοσοκομείο Μεταξά

Εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφείο γιατρού στο νοσοκομείο Μεταξά

Νέα εισβολή σε γραφείο γιατρού σε νοσοκομείο πραγματοποίησαν στις 11:45 το μεσημέρι τα μέλη του Ρουβίκωνα. Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά στόχος τους αποτέλεσε ένας εκ των διευθυντών της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του νοσοκομείου Μεταξά στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 25 άτομα μπήκαν σε γραφείο γιατρού στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου και αφού τον εξύβρισαν και τον απείλησαν πέταξαν κάποια φυλλάδια και αποχώρησαν.

«Όπως υποσχεθήκαμε με το χώρο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει» αναφέρει ο Ρουβίκωνας στην ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα», που ασκούν συνολική κριτική για το σύστημα υγείας, εξηγούν πως «επιλέξαμε να επισκεφτούμε αυτή τη φορά τον έναν εκ των διευθυντών της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Μεταξά, […] που είναι γνωστός από συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηματισμού και να του εξηγήσουμε ότι βρίσκεται πια στο φως. Να του το εξηγήσουμε εμείς που δεν έχει κανένα τρόπο να μας εκβιάσει, με τις συνθήκες δύναμης αντεστραμμένες. Και να γίνει φορέας ενός μηνύματος σε όλη τη φάρα του».

Παράλληλα σημειώνουν ότι «ο χώρος της υγείας, όπως ακούμε κι από “επίσημα χείλη” πλέον, είναι μια μαύρη τρύπα διαφθοράς και μετατόπισης πλούτου από την βάση στην κορυφή. Από τους φτωχούς στους πλούσιους».